Amateurvoetbalclubs onder druk, clubs dreigen fors aantal leden te verliezen

Amateurvoetbalclubs onder druk, clubs dreigen fors aantal leden te verliezen

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 18:29wo 25-11-2020 om 18:29

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 18:32wo 25-11-2020 om 18:32

Door de coronamaatregelen staan sportclubs, waaronder amateurvoetbalclubs, onder druk. Dit blijkt it onderzoek van koepelorganisatie NOC*NSF. Acht procent van de Nederlanders geeft aan het lidmaatschap op te zeggen als de huidige situatie rondom het coronavirus zich doorzet in 2021.

In het onderzoek van NOC*NSF is onder andere gevraagd naar het betalen van contributie aan sportverenigingen in 2021. Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders begrijpt dat het lastig is om waar voor hun geld te krijgen tijdens de coronapandemie: meer dan de helft laat dan ook weten in 2021 de contributie te willen blijven betalen.

Daar staat echter tegenover dat één op de vier Nederlanders wel een contributieverlaging verwacht. Ook geeft acht procent aan dat als de huidige situatie rondom het coronavirus zich doorzet in 2021, ze het lidmaatschap bij hun sportclub op gaan zeggen. Hierdoor zou de coronacrisis ook in de komende jaren een groot financieel effect hebben op zowel de sportverenigingen als de sportbonden, zo valt te lezen. Het amateurvoetbal zou hier het meest onder te lijden kunnen krijgen, omdat voetbal de populairste sport in teamverband is in Nederland.

De KNVB sprak eerder de hoop uit dat half januari het amateurvoetbal weer kan beginnen. Nu is het voor amateurvoetballers vanaf achttien jaar verboden om wedstrijden te spelen. Trainen mag wel, maar moet op anderhalve meter afstand en in groepen van vier. Amateurspelers onder de achttien mogen ook alleen oefenwedstrijden spelen tegen andere teams van dezelfde vereniging. Trainen mag voor de jeugd wel zonder beperkingen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws