Hiddink over Maradona: 'Ik dacht, ik word hier in de maling genomen'

Hiddink over Maradona: 'Ik dacht, ik word hier in de maling genomen'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 08:40do 26-11-2020 om 08:40

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 08:41do 26-11-2020 om 08:41

Guus Hiddink vindt het erg triest dat Diego Armando Maradona al op 60-jarige leeftijd overleden is. De 74-jarige trainer ontmoette de Argentijnse superster voor het eerst in Buenos Aires en kijkt daar met veel plezier op terug.

Hiddink was met het nationale elftal van Australië op trainingskamp in de Argentijnse hoofdstad, toen hij ineens gebeld werd door Maradona. "Mister, it’s Diego, hoorde ik. Ik dacht ik word hier in de maling genomen. Heel apart, ik geloofde het eerst ook niet", vertelt Hiddink aan de NOS.

"Maar het bleek hem echt te zijn, hij nodigde mij uit om samen naar Boca Juniors-River Plate te kijken." De ontmoeting met Maradona maakte grote indruk op Hiddink. "Hij zat daar in de skybox en als hij even over de rand keek stonden daar allemaal mensen met tranen in de ogen naar hem te kijken: alsof God naar beneden kwam."

Hiddink herinnert zich nog dat ze niet eens uitvoerig met elkaar gesproken hebben. "Nee, want hij was vooral bezig met te schelden op die scheidsrechters, hij was echt met de wedstrijd bezig", lacht Hiddink.

Hiddink betreurt de vroege dood van Maradona. "Hij heeft op het veld en daarbuiten zo’n impact gehad, werd geadoreerd door de hele wereld. Triest, op 60-jarige leeftijd overlijden is veel te vroeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Guus Hiddink

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws