'Ik wilde Bruggink bij Feyenoord, maar hij wilde naar Ajax en eindigde bij PSV'

'Ik wilde Bruggink bij Feyenoord, maar hij wilde naar Ajax en eindigde bij PSV'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 12:58do 26-11-2020 om 12:58

Arnold Bruggink maakte naam bij FC Twente en maakte in 1997 de overstap PSV, maar Arie Haan had destijds heel andere plannen met de huidige analist van FOX Sports. De oud-trainer van Feyenoord (1995-1997) wilde Bruggink naar De Kuip halen.

"Ik wilde Arnold Bruggink als spits hebben", vertelt Haan ruim twintig jaar na dato aan De Telegraaf. "Maar ik merkte dat hij helemaal niet naar Feyenoord wilde. Bruggink was een Ajacied, die wilde dolgraag naar Ajax. Maar Ajax nam hem niet en hij eindigde bij PSV."

Semak
Haan hield zich rond die tijd ook bezig met de komst van Sergei Semak. De Russische middenvelder zou later uitgroeien tot een topspeler en aanvoerder van Rusland, maar de toenmalige Feyenoord-trainer wilde hem als twintigjarig toptalent oppikken.

Samen met voorzitter Jorien van den Herik keek Haan naar Semak. "Van den Herik kwam naar me toe en zei: die Semak is te koop en voor een bedrag dat we kunnen opbrengen. Ik zei tegen hem: meteen doen. De prijs was het dubbel en dwars waard. Van den Herik liet aan de Russen weten dat het een deal was wat Feyenoord betrof."

"Binnen de kortste keren was hij bij me terug en zei: Nu willen ze opeens een miljoen er bovenop al… Een miljoen extra voor een speler bijna 25 jaar geleden zou nu 10 miljoen euro meer zijn. Ik zei tegen Van den Herik: Kap het maar meteen af, niet aan beginnen. Dat zijn maffia-praktijken. Er moet door allerlei partijen aan worden verdiend", besluit Haan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws