Huiberts: 'Maak je niet vaak mee, zeker niet in de categorie waarin AZ zoekt'

Huiberts: 'Maak je niet vaak mee, zeker niet in de categorie waarin AZ zoekt'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 13:18do 26-11-2020 om 13:18

Bij AZ prijst men zich gelukkig met Jesper Karlsson. De talentvolle vleugelaanvaller uit Zweden maakte in zijn eerste maanden een goede indruk, ziet ook technisch directeur Max Huiberts.

"Zijn karakter doet me denken aan zijn landgenoot Muamer Tankovic, die zes jaar geleden naar AZ kwam", zegt Huiberts in gesprek met Voetbal International. "Ook Jesper voldoet niet aan het cliché van de nuchtere Zweed. Hij heeft de bravoure van een jongen uit de Randstad. Jesper is op een leuke manier brutaal."

AZ betaalde afgelopen zomer 2,5 miljoen euro voor Karlsson, die overkwam van Elfsborg. "We hielden afgelopen zomer rekening met het vertrek van een aanvaller", verklaart Huiberts. "Daarom wilden we alvast een nieuwe vleugelspits aantrekken. Dat pakte goed uit: een week nadat Jesper was aangesloten bij onze trainingen, ging Oussama Idrissi naar Sevilla."

Omdat de competitie in Zweden doorgaat in de zomer, stond Karlsson er meteen in Alkmaar. Bij zijn Eredivisie-debuut was de aanvaller meteen goed voor twee assists. Huiberts: "Je maakt het niet vaak mee dat een aankoop er direct staat. Zeker niet in de categorie waarin wij zoeken. Jesper deed het."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws