Advocaat reageert op 'leuke opmerking' en wijst naar topteams: 'Wij doen dat niet'

Advocaat reageert op 'leuke opmerking' en wijst naar topteams: 'Wij doen dat niet'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 18:48do 26-11-2020 om 18:48

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 19:01do 26-11-2020 om 19:01

Dick Advocaat bestrijdt dat Feyenoord zich wel heel ver terug laat zakken. De trainer van de Rotterdammers maakt voorafgaand aan het Europa League-duel bij CSKA Moskou de vergelijking met de topclubs in de Champions League.

"Ik vind dat wel weer een leuke opmerking. Ik heb gisteravond acht topteams gezien. Ik heb gekeken waar ze begonnen met verdedigen. Dat moet je maar eens terugkijken", reageert Advocaat voor de camera van RTL. "Wij beginnen op de middencirkel, zij beginnen op de cirkel op eigen helft. Dat is nog eens dertig, veertig meter. Dat doen wij niet, wij beginnen gewoon op de cirkel bij de middenlijn. Vandaar moeten we compact spelen, omdat ze individueel heel aardige spelers hebben."

Advocaat geeft Orkun Kökcü in Moskou wederom de voorkeur boven João Carlos Teixeira. De Kleine Generaal is positief over de ontwikkeling van de Turkse international. "Ik denk niet dat we hem hoeven te temperen. Hij weet precies wat ik wil en weet ook heel goed van zichzelf wat hij moet brengen. Die jongen wordt in december twintig jaar, dus waar praten we over. Die is een jaar zo ver doorgeschoten naar het positieve. Ik vind Orkun een uitstekende middenvelder. Misschien moeten we wel meer van hem verwachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Weet Feyenoord te winnen van CSKA Moskou?

Ja, ze winnen
38%
Nee, ze spelen gelijk
37%
Nee, ze verliezen
25%
(1174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws