Spelersrapport: volwassen Feyenoorders maken indruk, wel één diepe onvoldoende

Spelersrapport: volwassen Feyenoorders maken indruk, wel één diepe onvoldoende

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 20:46do 26-11-2020 om 20:46

Feyenoord hield donderdagavond de kansen op overwintering in de Europa League levend dankzij een 0-0 gelijkspel bij CSKA Moskou. De Rotterdammers hadden het zeker na de rode kaart voor Nicolai Jörgensen zwaar in de ijskoude VEB Arena, maar bewezen wederom een volwassen ploeg te zijn. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit!

Nick Marsman – 7: De nul houden in een Europese uitwedstrijd is voor een keeper cruciaal. Dat lukte Marsman en dus krijgt hij daar een pluim voor. Ondertussen heeft de Zwollenaar al lang en breed bewezen dat hij een betrouwbare stand-in voor Justin Bijlow is.

Bart Nieuwkoop – 7: Het leek wel alsof de rechtsback een extra set longen had meegenomen naar Moskou. Onvermoeibaar denderde Nieuwkoop over de rechterflank heen en vlak voor rust dook hij zelfs ontzettend gevaarlijk op voor het doel. Minpuntje: hij kopte in kansrijke positie recht op keeper Akinfeev af.

Uros Spajic – 8: In lastige wedstrijden zoals deze kun je de ervaring van Spajic goed gebruiken. De degelijke Serviër deed precies wat er van een centrale verdediger gevraagd werd en was op geen enkel foutje te betrappen. Advocaat zal blij zijn dat hij terug is.

Marcos Senesi – 7,5: De ingreep van de Argentijn vlak voor rust, waarmee hij oude Heerenveen-bekende Chidera Ejuke van scoren afhield, was van grote klasse. Senesi zat er net niet zo vaak tussen als zijn collega-stopper, maar speelde gewoon een prima wedstrijd.

Lutsharel Geertruida – 5.5: De rechtsback speelde vanwege het ontbreken van Ridgeciano Haps en Tyrell Malacia donderdagavond wederom aan de linkerkant. Daar kan hij niet overtuigen. Uiteraard is het te begrijpen dat Geertruida moet wennen, maar hij kwam eigenlijk helemaal niet in het spel voor.

Jens Toornstra – 7: Is er iets dat Toornstra niet kan? Van strafschopgebied naar strafschopgebied rennen, ballen veroveren, ploeggenoten wegsteken: we hebben het hem donderdagavond allemaal zien doen. Aan het begin van het seizoen werd er aan de alleskunner getwijfeld, maar nu zal Advocaat hem als één van de eersten op het wedstrijdformulier zetten.

Orkun Kökcü – 7: De Turks international staat als spelmaker opgesteld bij Feyenoord en deed dat in een ijskoud Moskou naar behoren. Kökcü kan zijn stempel nog iets meer op de wedstrijd drukken, maar is duidelijk één van de gangmakers bij de Rotterdammers. Zijn fraaie voorzet op slag van rust had door Nieuwkoop ingekopt moeten worden.

Mark Diemers – 6: Het lukt Diemers maar niet om de sluimerende kritiek op zijn persoon te doen verstommen. Ook tegen CSKA was het allemaal niet slecht wat de ex-Fortunees deed, maar echt goed was zijn prestatie ook niet te noemen. Hoe lang is hij nog zeker van zijn plek?

Steven Berghuis – 7: Als vanouds regisseerde Berghuis, samen met Kökcü, het aanvalsspel van Feyenoord. Dat wisten de Russen ook: de vleugelaanvaller werd kort gedekt, maar slaagde er toch in om gevaar te stichten met zijn goede linkerbeen en Jörgensen een keer alleen voor de keeper te zetten. Het ontbrak Berghuis donderdagavond alleen aan rendement.

Nicolai Jörgensen – 4: Iemand die ook geen rendement had. De Deense spits miste in de eerste helft een enorme kopkans, kon geen rol van betekenis spelen aan de bal en kreeg als klap op de vuurpijl twee keer geel en dus rood omdat hij twee keer opzichtig zijn elleboog gebruikte in een luchtduel. Oliedom.

Bryan Linssen – 6.5: Enthousiast, bedrijvig en een beetje inefficiënt. Dat zijn kernwoorden die al tijden op het spel van Linssen te plakken zijn en ook in de Russische hoofdstad golden. De Limburger deed zijn stinkende best, maar had zo nu en dan zijn verstand moeten gebruiken in plaats van op zijn gevoel af te gaan.

Invallers

Jordy Wehrmann – x: viel na 71 minuten in voor Jens Toornstra en speelde te kort voor een beoordeling.

Eric Botteghin – x: viel na 82 minuten in voor Steven Berghuis en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws