Breaking news

LIVE: geschorste Schmidt geeft Fein een kans bij PSV en ziet Max terugkeren

Boadu wisselspeler bij AZ: 'Het is nooit makkelijk om hem niet op te stellen'

Boadu wisselspeler bij AZ: 'Het is nooit makkelijk om hem niet op te stellen'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 21:14do 26-11-2020 om 21:14

AZ-trainer Arne Slot heeft opnieuw geen plek voor Myron Boadu in zijn basisopstelling. De negentienjarige spits wordt om tactische redenen gepasseerd voor het duel met Real Sociedad in de Europa League.

Boadu zat afgelopen weekeinde tegen FC Emmen (1-0) ook al op de bank ten faveure van Albert Gudmundsson. "Het is nooit makkelijk om hem niet op te stellen, als je zo'n goede speler als Myron Boadu tot je beschikking hebt", zegt Slot tegen FOX Sports. "Maar we kiezen er vandaag voor om Albert wel de extra middenvelder te laten worden. Zonder dat het ten koste gaat van Dani (De Wit, red.). Die moet wel hoog op het veld blijven, zodat we de lange bal kunnen spelen."

"Ik denk dat we die extra middenvelder ook nodig hebben om onder de druk uit te spelen", vervolgt Slot. "Als je dan weet dat je in de eindfase Myron nog achter de hand hebt met zijn snelheid, dan kan dat nog wel eens extra prettig zijn." De coach van AZ grapte al tegenover Boadu dat hij beter traint nu hij wissel zit. "Dat zei ik met een knipoog. Ik ben hartstikke tevreden over hoe Myron de afgelopen jaren heeft gespeeld en getraind."

Slot ziet de reserverol voor de spits niet als 'een extra prikkel'. "Die had hij vorig jaar ook niet nodig. Toen draaide hij een uitstekend seizoen. Dit jaar was er de vervelende omstandigheid dat hij corona heeft gehad. Hij lag er daardoor een tijdje uit. Wij hadden een heel druk schema en moesten door. Maar het zou mij verbazen als je de voetballiefhebber Myron Boadu de komende maanden niet in de opstelling gaat zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws