John voorspelt Gouden Schoen-winnaar bij Feyenoord: 'Hij is zo goed bezig'

John voorspelt Gouden Schoen-winnaar bij Feyenoord: 'Hij is zo goed bezig'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 10:02vr 27-11-2020 om 10:02

Ola John keert vrijdagavond met RKC Waalwijk terug op het oude nest bij FC Twente. De aanvaller kende een goede tijd in Enschede, verkaste vervolgens - tegen zijn wil in - naar Benfica en is inmiddels weer terug in Nederland. Steven Berghuis maakt tot nu toe de indruk op John.

John is blij terug te keren naar De Grolsch Veste. "FC Twente voelt nog altijd als mijn club. Het is alleen erg jammer dat er geen fans bij kunnen zijn", begint de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Ik had met de supporters een heel goede band. Ik ben nooit vergeten hoe ze altijd 'Ola Olé' voor me zongen."

De boodschap voor John was echter duidelijk, toen Benfica een bod van twaalf miljoen euro neerlegde in Enschede. De aanvaller werd onder druk gezet door Twente om de stap te maken, de club had het geld nodig om niet in de financiële problemen te komen. "De mensen geloofden niet dat ik eigenlijk niet weg wilde. In zo'n situatie wordt eerder de club geloofd dan de speler, maar inmiddels is wel duidelijk hoe het is gegaan", aldus John. "Ik vond dat ik toen nog niet toe was aan een stap naar het buitenland, maar het is nou eenmaal zo gelopen."

Gouden Schoen
Na zijn tijd bij de Portugese topclub speelde John nog bij Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers, Deportivo La Coruña en Vitoria Guimarães, alvorens naar RKC te verkassen. In zijn tijd bij Twente speelde hij nog samen met Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. "Met Steven heb ik altijd contact gehouden. Ik ben heel trots op hem en hoe hij zich heeft ontwikkeld. Ik denk dat hij nog wel een stapje hoger kan en ik zie hem dit seizoen wel de Gouden Schoen pakken. Hij is zo goed bezig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws