'Liverpool niet concreet voor Schuurs, 30 miljoen zou Overmars onmiddellijk doen'

'Liverpool niet concreet voor Schuurs, 30 miljoen zou Overmars onmiddellijk doen'

28-11-2020 07:34
101

Ajax hoeft niet meteen te vrezen voor een vertrek van Perr Schuurs naar Liverpool in januari. Ook een winterse transfer van Nicolás Tagliafico is uitgesloten, meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

Schuurs werd door de Corriere dello Sport gelinkt aan de Premier League-kampioen. "Er wordt een bedrag van dertig miljoen aan gehangen. Als Marc Overmars de kans krijgt, zal hij dat denk ik onmiddellijk doen", vertelt Verweij in de podcast van de krant. "Ik heb het gecheckt bij Ajax en er is geen concrete interesse van Liverpool. Na de wedstrijd tegen Liverpool was de Liverpool-delegatie wel onder de indruk van Schuurs. Hij staat op een lijstje, maar daar staan vijftig spelers op."

Ook Tagliafico maakt het seizoen gewoon af bij Ajax. De Argentijnse international gaat zijn contract verlengen tot medio 2023. "Er was wel belangstelling. Onder meer Peter Bosz was heel serieus met Bayer Leverkusen", legt Verweij uit. "Maar Ajax heeft zich dusdanig omhoog gewerkt, ook qua salaris, dat hij bij Leverkusen Europa League moest gaan spelen voor ongeveer hetzelfde salaris als in Amsterdam. Hij koos ervoor om bij Ajax te blijven. Er is een bedrag afgesproken en dat zal weer om en nabij de twintig miljoen zijn."

Willems
Uiteindelijk gaat Tagliafico wel een keer vertrekken, weet Verweij, maar Patrick van Aanholt lijkt geen optie om hem te vervangen. "Van Aanholt werd afgelopen zomer gewogen en niet goed genoeg bevonden." De verslaggever komt wel met een andere suggestie. "Misschien wordt Jetro Willems een hele interessante speler. Hij is komende zomer transfervrij. Overmars heeft een keer gezegd dat hij heel geïnteresseerd is in spelers van het Nederlands elftal. Ze willen een bepaald percentage Nederlandse spelers in het Ajax-elftal hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie