Engels gerucht: Ajax maakt 'wanted list' en wil Van Aanholt snel vastleggen

Engels gerucht: Ajax maakt 'wanted list' en wil Van Aanholt snel vastleggen

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 10:28di 24-11-2020 om 10:28

Ajax heeft serieuze belangstelling voor Patrick van Aanholt. Althans, dat meldt de Engelse geruchtenwebsite Football Insider dinsdag. De dertigjarige linksback van Crystal Palace en Oranje staat op de nominatie om Nicolás Tagliafico op te volgen in Amsterdam.

Tagliafico staat op het punt zijn contract te verlengen tot medio 2023, maar het is geen geheim dat Ajax meewerkt als een buitenlandse topclub zich met een rechtvaardige transfersom meldt in de Johan Cruijff Arena. Op de achtergrond oriënteert directeur Marc Overmars zich op mogelijke vervangers. Van Aanholt staat hoog op de 'wanted list', aldus Football Insider.

Van Aanholt heeft een aflopend contract bij Crystal Palace. Omdat de gesprekken over een mogelijke verlenging tot nu toe niets opleveren, ligt het voor de hand dat de oud-speler van onder meer Chelsea en Vitesse vanaf januari gaat praten met geïnteresseerde clubs. Ajax kan hem in het nieuwe jaar binden met een voorcontract. Van Aanholt komt dan in de zomer transfervrij naar Amsterdam.

Van Aanholt is al jaren een vaste waarde in de Premier League. Sinds zijn overstap van Sunderland naar Crystal Palace in januari 2017 speelde hij 115 wedstrijden voor The Eagles, waarin hij veertien keer scoorde. Van Aanholt, negenvoudig international van het Nederlands elftal, miste de seizoenstart door een schouderblessure, maar is inmiddels weer fit en had vorige week een basisplaats tijdens Polen - Nederland.

Van Aanholt stond de laatste jaren ook in de concrete belangstelling van PSV, maar de Eindhovense club besloot het dossier afgelopen zomer te sluiten door de hoge salariskosten. Wel zou de Bosschenaar vanwege zijn gezin nadenken over een terugkeer naar Nederland.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Van Aanholt een versterking zijn voor Ajax?

Ja
58%
Nee
42%
(3026 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws