Kritiek op snel Ajax-vertrek: 'Ik kwam destijds makkelijk bij het eerste elftal'

Kritiek op snel Ajax-vertrek: 'Ik kwam destijds makkelijk bij het eerste elftal'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 08:06za 28-11-2020 om 08:06

Justin Kluivert weet dat er veel kritiek is op zijn keuze om Ajax op jonge leeftijd te verruilen voor AS Roma. De vleugelaanvaller wijst echter op het feit dat hij al de nodige ervaring opdeed en nog altijd pas 21 jaar is.

"Dat vergeet men soms, maar dat heb ik zelf ook", zegt Kluivert tegen De Telegraaf. "Ik was zeventien toen ik debuteerde bij Ajax en voor mijn gevoel kwam ik destijds makkelijk bij het eerste elftal. Ik was het gewend, vanuit de jeugd ben ik altijd snel doorgestroomd. Maar er komt een keer dat je ook tegenslagen meemaakt, wat denk ik bij een carrière hoort. Met Roma heb ik topmomenten gehad, maar ook mindere. Veel gespeeld en minder gespeeld. Dat hoort erbij. Nu speel ik bij Leipzig, een mooie club voor een jonge speler. Ik kijk ernaar uit hoe ik me hier kan ontwikkelen."

Hoewel Kluivert voorlopig veelal wisselspeler is in de Bundesliga, blijft het Nederlands elftal het ultieme doel. "Natuurlijk, als je het goed doet bij een prachtige club als Leipzig, denk ik wel dat je een kans kunt verdienen", zegt de buitenspeler, die voor zowel Jong Oranje als Nederland een EK kan spelen volgende zomer. "Stel je voor. Twee keer Europees kampioen. Dat zou wat zijn. Eerst mezelf maar eens laten zien, misschien krijg ik dan op een dag vanzelf weer eens een belletje. En anders ben ik met alle liefde bij Jong Oranje, met honderd procent inzet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Kluivert wel een hit in de Bundesliga?

Ja
47%
Nee
53%
(1877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws