De Jong op de barricaden bij onrustig Cambuur: 'Alles aan doen om hem te behouden'

De Jong op de barricaden bij onrustig Cambuur: 'Alles aan doen om hem te behouden'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 09:50za 28-11-2020 om 09:50

Het gaat SC Cambuur op sportief vlak voor de wind, maar achter de schermen rommelt het. Commercieel directeur Gerard van den Belt dreigt op te stappen als Ype Smid terugkeert bij de club uit Leeuwarden. Henk de Jong wil dat voorkomen.

Smid redde Cambuur in het verleden van de ondergang en promoveerde in 2013 met de club naar de Eredivisie. Hij is nu naar voren geschoven als kandidaat-voorzitter van de raad van commissarissen. Binnen de organisatie geldt de erevoorzitter echter als een 'dictator binnen een democratie', zo meldde Omrop Fryslan. Onder meer Van den Belt overweegt een vertrek.

De gang van zaken is niet naar de zin van De Jong. "Ten eerste vind ik dat onze erevoorzitter die titel honderd procent terecht heeft verdiend. Hij heeft geweldige dingen voor de club gedaan", zegt de Cambuur-trainer bij FOX Sports. "Maar ik vind ook dat het nu ontzettend goed loopt, het staat als een huis. Door dit te doen veroorzaakt het stichtingsbestuur onrust, waardoor Van den Belt waarschijnlijk gaat opstappen."

"En Van den Belt, daar gaat het mij om", vervolgt De Jong. "Dat vind ik één van de beste bestuurders van Nederland. Voor de trainer en de technische staf is het ook een rustpunt in de club. Ik hoop dat Gerard van den Belt binnen de poorten blijft. Daar moeten we alles aan doen. Daar moet het stichtingsbestuur niet zomaar overheen stappen. Dan weet je niet wat een voetbalbedrijf inhoudt."

De Jong verbaast zich over alle onrust. "Dat is onvoorstelbaar voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws