Kwart eeuw na historische titel Ajax: 'Had niet in de gaten dat het zo leefde'

Kwart eeuw na historische titel Ajax: 'Had niet in de gaten dat het zo leefde'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 11:35za 28-11-2020 om 11:35

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 13:17za 28-11-2020 om 13:17

Het is zaterdag exact 25 jaar geleden dat Danny Blind Ajax ten koste van het Braziliaanse Grêmio aan de wereldbeker hielp. De oud-speler én trainer van Ajax kijkt met warme gevoelens terug op het winnen van de prestigieuze prijs.

Toch wisten de Ajacieden niet hoe veel het winnen van die beker losmaakte in Nederland. "Nee, we hadden helemaal niet door hoe het hier leefde. Van de Europa Cup 1 wisten we dat wel. Dat is een grote prijs. De wereldbeker trok in die jaren ook wat minder aandacht", vertelt Blind aan het Algemeen Dagblad.

"Zo gingen clubs ook wel eens niet. Maar voor Zuid-Amerika telde die beker veel zwaarder dan voor ons in Europa. Als ik nu terugkijk, kan ik niet anders dan heel blij zijn met die beker. Het is een geweldige prijs om de beste van de wereld te zijn. Dat besef je steeds als er ermee wordt geconfronteerd", stelt Blind.

Dat de prijs meer leefde, ontdekte Blind toen hij trainer Luiz Felipe Scolari tegenkwam tijdens het WK 2014. Blind kwam Scolari en de doelman van Gremio tegen. "Allebei hadden ze betraande ogen toen het over die finale ging. Bij Scolari, wat toch een grote coach is, zag ik dus vochtige ogen. Het deed hem nog steeds pijn", sluit Blind zijn verhaal af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws