Boze Raiola frontaal in de aanval: 'Over tien jaar bestaat de FIFA niet meer'

Boze Raiola frontaal in de aanval: 'Over tien jaar bestaat de FIFA niet meer'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 15:55za 28-11-2020 om 15:55

Mino Raiola heeft uitgehaald naar de FIFA. De spelersmakelaar wil dat de mensen van de wereldvoetbalbond zich minder bemoeien met transfers en voorspelt dat het instituut niet lang meer zal bestaan.

Raiola is voorzitter van Football Agents Forum en pleit voor meer vrijheid voor makelaars. "De FIFA bestaat over tien jaar niet meer", zegt hij tijdens een bespreking van World Football Summit. De zaakwaarnemer trekt zelfs de vergelijking met de maffia. "Ze verdelen de macht, ze verdelen de banen en ze verdelen het geld. Zo houden ze iedereen tevreden. Ik kom uit Italië en ik weet bij welke organisatie ze op dezelfde manier werken."

In 2015 stelde de Italiaanse Nederlander zich nog kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. De relatie lijkt nu danig bekoeld. "Ze zijn ondoorzichtig en doen niks wat niet goed voor ze is. De FIFA is bezig aan zijn laatste decennium. Over tien jaar ben ik misschien niet meer in deze branche werkzaam, maar de FIFA zal dan niet meer in deze branche zitten. Dat is zeker."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws