Breaking news

Manchester United bevestigt: Rangnick tussenoplossing na ontslag Solskjaer

PEC verzuimt genadeklap uit te delen, Giakoumakis redt weer de meubelen voor VVV

PEC verzuimt genadeklap uit te delen, Giakoumakis redt weer de meubelen voor VVV

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 22:54za 28-11-2020 om 22:54

PEC Zwolle heeft zaterdagavond verzuimd om een belangrijke slag te slaan in de strijd om degradatie. De Blauwvingers stonden bij aanvang twaalfde, hadden evenveel punten als nummer vijftien VVV-Venlo en leken met drie punten uit De Koel te vertrekken: VVV-goudhaantje Giorgios Giakoumakis besliste echter anders, met alweer zijn negende van het seizoen.

In de openingsfase gebeurde er niet veel, alleen Yuta Nakayama durfde VVV-doelman Thorsten Kirschbaum van afstand te testen. De gastheren begonnen echter aan te dringen en kwamen na twintig minuten op voorsprong, na een blunder van doelman Michael Zetterer: de sluitpost liet een hoge bal door zijn handschoenen glippen, Jafar Arias kon de 1-0 binnenschieten.

VVV kon echter niet doordrukken en PEC wist nog voor rust de gelijkmaker aan te tekenen. Kenneth Paal zette sterk door, haalde de achterlijn – gebruikte daarbij niet zijn arm, oordeelden de arbitrage en de VAR – en legde terug: Immanuel Pherai haalde de trekker over en maakte de 1-1. PEC kreeg de geest en greep na rust het initiatief.

Voor de doelen gebeurde lange tijd weinig, totdat de zeventigste minuut aanbrak. Sai van Wermeskerken denderde over de rechterflank en bediende Mike van Duinen, die via de handschoenen van Kirschbaum binnenschoot: 1-2. Niet lang daarna leek de wedstrijd definitief in het slot te vallen, maar Mustafa Saymak schoot via Kirschbaum tegen de paal. Het bleek een dure misser: VVV maakte kort daarna de 2-2. Scherpschutter Giakoumakis ontsnapte aan de aandacht van de PEC-defensie en verschalkte Zetterer met een zeer subtiele voetbeweging.

Het bleef bij 2-2, hoewel PEC de wedstrijd met tien man eindigde: Thomas Lam kreeg in de extra tijd – niet zijn eerste – rode kaart van het seizoen, na een slaande beweging richting Giakoumakis. Zowel VVV als PEC komt na de remise in De Koel op negen punten. Beide ploegen hebben echter nagelaten om serieus afstand te nemen van de degradatiezone.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws