Wéér rood voor Lam (PEC): 'Maar hij liet wel meer doorgaan, onze vrolijke vriend'

Wéér rood voor Lam (PEC): 'Maar hij liet wel meer doorgaan, onze vrolijke vriend'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 23:56za 28-11-2020 om 23:56

PEC Zwolle-aanvoerder Thomas Lam heeft wederom vanwege een bedenkelijke reden het wedstrijdformulier gehaald. De Amsterdammer met de Finse voetbalnationaliteit leek tegen FC Utrecht zijn tweede rode kaart van het seizoen te krijgen, werd toen gespaard door de VAR, maar was tegen VVV-Venlo alsnog de klos: trainer John Stegeman had er gemengde gevoelens over.

Lam ging in de blessuretijd een duel met Giorgios Giakoumakis aan: nadat hij aan zijn shirt werd getrokken, reageerde de PEC-captain zich af met een slaande beweging. "Ik vind het een overtreding van die spits, want die houdt hem vast. Maar ik vind niet dat Thomas hem moet slaan. Want dat is gewoon niet handig", reageerde Stegeman na afloop tegenover FOX Sports. "Maar hij liet wel meer doorgaan hè, onze vrolijke vriend?", doelde hij op arbiter Dieperink.

Diezelfde Dieperink trok dus de rode kaart voor Lam, die in het begin van het seizoen al werd weggestuurd tegen AZ. "Hij heeft de schijn een beetje tegen...", concludeerde Stegeman. "Ze hebben mij vroeger ook geleerd: als iemand je vasthoudt, zet je even je elleboog op zijn handen. Want dan houden ze je niet meer vast. Maar nu staan er 26 camera's."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws