Napoli-overwinning als eerbetoon aan Maradona, grijze sluier over winst Wolves

29-11-2020 15:15 Laatste update: 22:40
24

Napoli heeft de strijd om de subtop in de Serie A gewonnen van AS Roma. In eigen stadion stond er na negentig minuten spelen een 4-0 stand op het scorebord. De wedstrijd stond vooral in het teken van de deze week overleden Diego Maradona.

Napoli - AS Roma 4-0
Napoli heeft voor een mooi eerbetoon aan Diego Maradona gezorgd. Tegen AS Roma werd er een 4-0 overwinning uit het vuur gesleept. Lorenzo Insigne opende de score met een prachtige vrije trap en droeg dat doelpunt op aan Napoli-icoon Maradona.

Napoli liep vervolgens simpel weg bij de gasten uit Rome. Na rust schoot de ploeg er nog drie extra in: Fabián Ruiz, Dries Mertens en Matteo Politano zorgden voor een 4-0 eindstand in Napels.

Arsenal - Wolverhampton Wanderers 1-2
Het spektakel zat hem in de eerste helft bij Arsenal tegen Wolverhampton Wanderers. De gasten kwamen op voorsprong via Pedro Neto, maar konden welgeteld drie minuten van die goal genieten. Gabriel zorgde snel voor de gelijkmaker in het Emirates Stadium. De winnende treffer kwam nog voor rust op naam van Daniel Podence: hij rondde knap af.

Genieten van de overwinning doen ze bij Wolverhampton niet. Spits Jiménez viel na een kwartier voetballen geblesseerd uit na een harde botsing met David Luiz. De Mexicaan ging op een brancard van het veld en kreeg zuurstof toegediend. Het is te hopen dat de schade meevalt bij de topschutter van de Wolves.

AC Milan - Fiorentina 2-0
Ibrahimovic ontbrak met een dijbeenblessure bij de ploeg van trainer Stefano Pioli, maar dat was in de eerste helft niet aan het spel van Milan af te zien. De Rossoneri stonden in de rust op een 2-0 voorsprong: Alessio Romagnoli en Franck Kessié (vanaf de stip) zorgden voor de goals. Laatstgenoemde had in de veertigste minuut nog een goal moeten maken, maar toen miste hij juist vanaf elf meter.

In de tweede helft kwam de zege voor Milan geen moment meer in gevaar, waardoor zij de koppositie verstevigen. Het gat met aartsrivaal en nummer twee Internazionale is na negen wedstrijden al vijf punten. Juventus staat zelfs zes punten achter. AS Roma kan de marge verkleinen tot drie punten, maar dan moet die ploeg wel zien te winnen bij Napoli.

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0-0
Een frustrerende middag voor Peter Bosz en zijn ploeg. Leverkusen was de hele wedstrijd de bovenliggende partij tegen een defensief Hertha, maar kon de hechte verdediging van de hoofdstedelingen niet kloppen. Met Daley Sinkgraven in de basis, die de negentig minuten volmaakte, liet Die Werkself daarmee de kans op plaats twee in de Bundesliga liggen. Bij Hertha zaten Javairô Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik de hele wedstrijd op de bank.

FC Eindhoven - De Graafschap 3-2
De Graafschap kwam wel op voorsprong door Elmo Lieftink (in de zevende minuut), maar keek daarna lang tegen een achterstand aan. Jacky Donkor maakte na achttien minuten spelen gelijk en nadat Ted van de Pavert een goal afgekeurd zag worden, werd het 2-1 voor Eindhoven. Maarten Peijnenburg bracht zijn ploeg na een klein uur op voorsprong.

Pas in de slotfase wist De Graafschap via Jasper van Heertum op gelijke hoogte te komen. Die treffer leek genoeg voor een punt, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd prikte Pieter Bogaers de winnende binnen. De Graafschap laat na om in punten gelijk te komen met koplopers SC Cambuur en Almere City.

Olympique Lyon - Reims 3-0
Memphis Depay was zondagmiddag belangrijk in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Olympique Lyon tegen Reims. Hij leverde de assist bij de 1-0 van Karl Toko Ekambi. Even later werd Memphis hard neergehaald door Moreto Cassamá, die daarvoor een directe rode kaart kreeg.

In de tweede helft liep Lyon uit naar een grotere overwinning. Bruno Guimarães maakte kort na rust de 2-0 en het slotakkoord was van Moussa Dembélé, die na ruim een uur voor 3-0 tekende.

Lyon staat nog maar op twee punten achterstand van koploper Paris Saint-Germain, dat 25 punten heeft. OSC Lille is met 22 punten de nummer drie van de Ligue 1.