Dest maakt meer indruk in Spanje dan De Jong: 'Hij maakte het zichzelf makkelijk'

Dest maakt meer indruk in Spanje dan De Jong: 'Hij maakte het zichzelf makkelijk'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 17:54zo 29-11-2020 om 17:54

FC Barcelona won zondagmiddag met 4-0 van Osasuna en speelde op de manier zoals trainer Ronald Koeman dat graag ziet. Met Sergiño Dest en Frenkie de Jong speelden er twee oude Ajax-bekenden mee bij de Blaugranas en beide spelers vulden volgens de Spaanse media hun taken goed in.

Marca heeft een compliment over voor Dest, die volgens de toonaangevende sportkrant de 'scepsis heeft overwonnen' en nu als basisspeler mee kan spelen. Zijn scherpe spel als verdediger en resolute acties spreken in zijn voordeel. De Jong beleefde volgens de rapporteur een minder geslaagde wedstrijd: hij was 'besluiteloos en onnauwkeurig'. Toch probeerde de nummer 21 van Barça zijn stempel op het spel van de Catalanen te drukken.

Dat lukte volgens El Mundo Deportivo heel behoorlijk. Zij zagen dat de middenvelder uit Arkel behulpzaam was voor zijn teamgenoten en op die manier veel aanvallen regisseerde. Hij had wel last van 'ups en downs'. Dest speelde volgens de krant ook een alleraardigste wedstrijd. Hij vulde zijn rol in zoals het hoort en stichtte als 'halve vleugelspeler' veel gevaar op de vijandelijke helft.

De Amerikaan kreeg ook een pluim in AS, dat hem een scherpe indruk vond maken. Op die manier kon de back vaak doorstomen op de vijandelijke helft, hoewel de eindpass nog ontbrak. Ze complimenteren de rol van De Jong, die 'stabiliteit in het team bracht en Barcelona daardoor liet domineren'. In de tweede helft moest hij wel weer als verdediger fungeren en dat ging hem volgens de krant duidelijk minder goed af.

Dat verdedigen De Jong niet zo ligt was ook de journalist van El Desmarque opgevallen. Die schreef dat de voormalig Ajacied veel beter op het middenveld was dan achterin en beoordeelt hem daarom ook met een 6. Dest krijgt eenzelfde beoordeling: 'hij was niet meer dan degelijk en voerde zijn kerntaken uit'. Verdedigend was hij degelijk, zo valt er te lezen.

Tenslotte is de beoordelaar van Sport een stuk positiever gesteld over de Amerikaan. Hij krijgt een 7 en er wordt geschreven dat hij 'beetje bij beetje tot rust komt in het elftal'. Ondanks dat hij geen enkele van zijn rushes kon voltooien, wordt zijn drive naar voren geprezen. De Jong moet het, net als in El Desmarque, doen met een magere 6. Hij daagde zichzelf volgens Sport niet uit en speelde zonder franje.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws