Eredivisie-flops: spelers van Emmen, Twente, PEC en PSV, twee Feyenoorders

Eredivisie-flops: spelers van Emmen, Twente, PEC en PSV, twee Feyenoorders

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 11:00ma 30-11-2020 om 11:00

Ajax haalde uit tegen een weerloos FC Emmen, FC Twente wist geen vuist te maken tegen RKC Waalwijk en Feyenoord speelde met veel geluk gelijk tegen FC Utrecht. Het levert de ploegen meerdere uitverkiezingen op bij de Eredivisie-flops van afgelopen weekend. Ook PEC Zwolle-verdediger Thomas Lam heeft zijn plekje in ons floplijstje weer terug.

Michael Zetterer (PEC Zwolle)
PEC kwam al snel op achterstand op bezoek bij VVV-Venlo en dat lag vooral aan doelman Zetterer. De sluitpost kwam uit en wilde een voorzet van Steffen Schäfer uit de lucht plukken, maar hij liet de bal uit zijn handen vallen. Jafar Arias kon daardoor intikken. Bij de 2-2 van Giorgios Giakoumakis kwam hij daarnaast (onnodig) ver uit zijn doel, waardoor hij de 2-2 niet kon voorkomen.

Caner Cavlan (FC Emmen)
Cavlan werd aan alle kanten voorbij gelopen door de twee Brazilianen van Ajax. Antony speelde ongeveer zestig minuten mee en leverde de assist bij de 0-3 van Lassina Traoré. De wissel van Antony zal voor Cavlan als een bevrijding gevoeld hebben, maar het werd er voor hem niet bepaald gemakkelijker op tegen zijn nieuwe directe tegenstander David Neres. Die leverde de assist bij de 0-5 van Quincy Promes.

Kik Pierie (FC Twente)
Het was een avond om snel te vergeten voor FC Twente-verdediger Pierie tegen RKC Waalwijk. De Ajax-huurling stond aan de basis van de 0-2 van de gasten. Hij wachtte veel te lang met de bal aan zijn voet, Ola John snoepte hem de bal af en Finn Stokkers schoot deze vervolgens snoeihard achter Joël Drommel. Zijn verhuurperiode zal nog niet zijn wat hij ervan gehoopt had.

Thomas Lam (PEC Zwolle)
Het zijn niet de leukste tijden voor Lam… De verdediger was een aantal weken geleden de grote schlemiel tijdens de nederlaag tegen FC Twente en ging ook tegen VVV-Venlo niet vrijuit. Hij liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door Giorgios Giakoumakis bij de 2-2 en kon vlak voor tijd inrukken met een rode kaart na een slaande beweging richting de Griekse spits van VVV. Een oliedomme actie van de Amsterdammer met de Finse voetbalnationaliteit.

Ricardo van Rhijn (FC Emmen)
Zal zich ongetwijfeld meer voorgesteld hebben van de wedstrijd tegen zijn oude ploeg. Van Rhijn, die als centrale verdediger speelde, kreeg net als de hele Emmen-ploeg alle hoeken van het veld te zien. Een wedstrijd om snel te vergeten, niet alleen voor de weerloze verdediger.

João Teixeira (Feyenoord)
Teixeira kreeg de kans op het Feyenoord-middenveld, maar wist tegen Utrecht geen indruk te maken. Was de bal, als hij hem in bezit kreeg, vaak snel weer kwijt en was vooral in de eerste helft aan het 'zwemmen' tegenover de Utrecht-middenvelders. De 4-4-2-formatie van Utrecht leverde een mannetje meer op het middenveld op, Teixeira wist niet waar hij het moest zoeken.

Mimoun Mahi (FC Utrecht)
Het is dit seizoen vaak hetzelfde verhaal voor FC Utrecht. Er wordt kans na kans gecreëerd, maar doelpunten maken de mannen van trainer René Hake nauwelijks. Ook tegen Feyenoord kregen de Domstedelingen voldoende kansen om Nick Marsman te passeren, maar vooral Mahi had het vizier niet op scherp staan. Na 69 minuten zat het erop voor Mahi, hij werd vervangen door Eljero Elia.

Halil Dervisoglu (FC Twente)
Danilo was in de eerste minuten dichtbij de openingstreffer tegen RKC, maar na een kwartier spelen stortte het Twentse kaartenhuis volledig in elkaar. De Waalwijkers namen het initiatief over, legden er twee treffers in en hadden niets te duchten van Twente. Vooral Dervisoglu viel door de mand: hij kreeg de kans in de basis bij afwezigheid van Queensy Menig, maar deed weinig goed.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Hij ging boos naar de kant in minuut 84 van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Trainer Dick Advocaat haalde de Deense spits eraf en bracht Naoufal Bannis binnen de lijnen voor de laatste minuten. Dat was tegen het zere been van Jörgensen, maar het moet ook gezegd: hij speelde een vrij belabberde wedstrijd.

Eran Zahavi (PSV)
De start bij PSV zal niet zijn wat Zahavi ervan gehoopt had. De Israëliër wist ook tegen Sparta Rotterdam geen indruk maken. PSV startte met acht andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen PAOK Saloniki en dat zag je duidelijk aan het spel van de Eindhovenaren. Zahavi zorgde na ongeveer zestig minuten spelen voor het eerste schot op doel van PSV, maar dat was ook zo'n beetje het enige positieve aan zijn spel. Na 64 minuten zat zijn wedstrijd erop en werd hij gewisseld.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws