PSV wint na acht ingrepen in opstelling: Daarvoor is de trainer trainer toch?

PSV wint na acht ingrepen in opstelling: "Daarvoor is de trainer trainer toch?"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 22:04zo 29-11-2020 om 22:04

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 22:10zo 29-11-2020 om 22:10

Donyell Malen kon opgelucht ademhalen na de zeer moeizame overwinning die PSV op Sparta boekte. De Eindhovenaren probeerden het met acht (!) nieuwe namen ten opzichte van het Europa League-duel met PAOK Saloniki, Malen maakte uiteindelijk het verschil met een in twee instanties benutte strafschop.

De spits was één van de acht basisspelers die zijn plekje kwijt was geraakt, maar bewees als invaller alsnog zijn waarde. Malen had wel begrip voor de ingreep van trainer Roger Schmidt. "Of we met vuur hebben gespeeld? We hebben een druk programma en een goede selectie. Het is wat het is, gelukkig hebben we gewonnen", reageerde hij tegenover FOX Sports.

Van een 'avond om snel te vergeten' wilde Malen niet spreken. "Je kunt van elke wedstrijd iets leren. Ook deze gaan we goed bekijken. En van daaruit gaan we verder. Of we zelf inspraak hadden qua rust nemen? Ik kan niet voor anderen spreken. Maar daarvoor is de trainer trainer toch?", reageerde hij met een knipoog op de suggestie van FOX Sports-interviewer Toine van Peperstraten. "Ik denk dat de trainer het gewoon goed probeert te managen, wat ook gewoon belangrijk is in deze drukke tijden."

Donderdagavond mag PSV namelijk alweer aan de bak: dan staat het Europa League-duel met Granada op het programma. Weer drie dagen later volgt het uitduel met sc Heerenveen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws