Oranje-bondscoach De Boer staat er positief in: 'Hopelijk kan hij het EK redden'

Oranje-bondscoach De Boer staat er positief in: 'Hopelijk kan hij het EK redden'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 23:24zo 29-11-2020 om 23:24

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 23:25zo 29-11-2020 om 23:25

Bondscoach Frank de Boer hoopt dat Virgil van Dijk op tijd klaargestoomd kan worden voor het EK van volgend jaar zomer. De Liverpool-verdediger is geopereerd aan zijn knie na een charge van Everton-keeper Jordan Pickford en is een vraagteken voor het EK.

"Ik heb wel contact met hem gehad", begint De Boer aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Hij heeft een goede operatie gehad, de eerste weken kon hij eigenlijk helemaal niets doen. Hopelijk gaat hij het EK redden. Als hij begin mei weer aan spelen toekomt, zou dat hartstikke mooi zijn. Voor hem én voor Oranje."

De start van De Boer bij het Nederlands elftal verliep niet al te soepel. Al na zijn eerste twee wedstrijden, tegen Mexico en Bosnië en Herzegovina, was er kritiek. "Het werd ook een beetje gecreëerd door de media natuurlijk, ik moest me verweren. Dat heb ik op mijn eigen manier gedaan. Je moet het op het veld bewijzen", vervolgt De Boer. "Maar tuurlijk was het leuk geweest als je eerste twee wedstrijden zes punten haalt", sluit de bondscoach af.

De eerstvolgende interlandperiode, meteen ook de laatste voor het EK, wordt maart volgend jaar afgewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws