Jonge debutant maakt indruk bij Vitesse: 'Voortreffelijk, heel bijzonder'

Jonge debutant maakt indruk bij Vitesse: 'Voortreffelijk, heel bijzonder'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 07:50ma 30-11-2020 om 07:50

Laatste update: maandag 30 november 2020 om 07:53ma 30-11-2020 om 07:53

Enzo Cornelisse (18) maakte zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0) zijn basisdebuut voor Vitesse. De zoon van oud voetballer Tim Cornelisse verving de geschorste Riechedly Bazoer en deed dat zeer verdienstelijk, vindt zijn trainer Thomas Letsch.

Letsch wist al wat de jonge verdediger in zijn mars heeft. "Hij had het al in de voorbereiding laten zien. Hij heeft het voortreffelijk gedaan. Vanaf de eerste minuut heeft hij met veel zelfvertrouwen gespeeld. Om zo te debuteren is iets bijzonders", vertelt Letsch aan De Telegraaf.

Ook Cornelisse zelf kijk met een goed gevoel terug op zijn eerste basisplek. "Ik heb natuurlijk Bazoer voor me. Dat is een van de beste spelers in de Eredivisie. Het was aan mij om te laten zien dat ik zijn positie kan invullen. Ik denk dat ik dat goed heb gedaan. Ik was lekker rustig aan de bal. Daar liggen ook mijn kwaliteiten", legt de jonge verdediger uit.

De ietwat kleine Cornelisse had aan de grote Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter een flinke kluif, maar wist zelfs kopduels van de Duitser te winnen. "Eerder springen, dan win je ‘m", stelt de geboren Arnhemmer. Door de 2-0 thuiszege tegen Fortuna blijft Vitesse in het spoor van koploper Ajax. De Arnhemmers staan tweede met twee punten achterstond op de Amsterdammers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Vitesse een serieuze titelkandidaat?

Ja
41%
Nee
59%
(520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws