Vitesse slecht Fortuna-muur in slotfase en blijft in de slipstream van Ajax

Vitesse slecht Fortuna-muur in slotfase en blijft in de slipstream van Ajax

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 14:05zo 29-11-2020 om 14:05

Vitesse is zondagmiddag weer wat dichterbij koploper Ajax gekropen. De verrassende nummer twee van de Eredivisie beet zich in eigen huis lange tijd stuk op de verdedigingslinies van Fortuna Sittard, maar kon dankzij een rake kopbal van Oussama Darfalou en een tweede treffer van Armando Broja alsnog ademhalen.

Voor rust was het éénrichtingsverkeer in Stadion GelreDome: Fortuna hield tegen en Vitesse probeerde een opening te vinden. Met name Armando Broja en Maximilian Wittek waren een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar Fortuna-doelman Yanick van Osch hoefde eigenlijk niet veel in actie te komen. Collega Remko Pasveer kreeg zelfs nóg minder te doen: alleen Zian Flemming testte de Vitesse-sluitpost van afstand.

Ook in de tweede helft moest Vitesse geduld hebben: Oussama Tannane kreeg wat kansjes om te scoren, maar Fortuna hield opnieuw de nul op het bord. De gasten uit Limburg leken plotseling zelf te kunnen scoren, maar Emil Hansson stuitte na een spaarzame uitval op Pasveer. Na minuut zeventig werd de ban dan toch nog gebroken: invaller Darfalou kopte de bal op aangeven van Tannane in de verre hoek.

De marge leek direct verdubbeld te worden door Loïs Openda, die echter ternauwernood werd afgestopt door Van Osch. Het bleek echter uitstel van executie: Fortuna had zijn gouden kans al gehad en Vitesse kwam alsnog op 2-0. Tannane leverde zijn tweede assist van de middag af en Broja schoot bij de tweede paal vol overtuiging binnen.

Flemming leek in extremis nog vanaf de achterlijn te scoren, maar Vitesse hield wederom de nul. De ploeg van Thomas Letsch komt op 25 punten – twee minder dan Ajax – en weet nu al dat het de zondag zal afsluiten als nummer 2 van Nederland. Fortuna wacht nog altijd op zijn eerste zege en blijft voorlopig samen met FC Emmen onderaan staan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws