Update: 'Cavani moet ondanks excuses vrezen voor schorsing van drie duels'

Update: 'Cavani moet ondanks excuses vrezen voor schorsing van drie duels'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 08:45ma 30-11-2020 om 08:45

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 09:58di 01-12-2020 om 09:58

Manchester United-spits Edinson Cavani ligt onder vuur bij de Engelse voetbalbond FA. De Uruguayaanse spits zou op Instagram een racistische opmerking hebben geplaatst na de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Southampton.

Cavani, die namens United de 2-2 en de winnende 2-3 voor zijn rekening nam, werd na afloop op social media gefeliciteerd door een vriend. De spits reageerde daarop met de woorden 'Gracias negrito', wat ongeveer neerkomt op ‘Bedankt, zwarte’, meldt The Daily Mail.

Cavani is zich van geen kwaad bewust en beweert stellig dat de term 'negrito' een gangbare term is in Zuid-Amerika en zal zijn uitspraak blijven verdedigen, mochten er disciplinaire maatregelen tegen hem getroffen worden.

De FA is op de hoogte gebracht van Cavani's post op Instagram en onderzoekt de situatie. United klom door de winnende treffer van Cavani de in blessuretijd naar de achtste plek in de Premier League, met één wedstrijd minder gespeeld. Wanneer de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer ook deze wedstrijd weet te winnen, sluit United aan bij de top vijf in Engeland.

Update: Hoewel hij al zijn excuses aanbood, kan Edinson Cavani mogelijk een stevige schorsing tegemoet zien. Volgens The Times is de kans groot dat Manchester United het minimaal drie duels zonder zijn Uruguayaanse spits moet stellen. Dat is de straf die staat voor het uiten van discriminerende of racistische taal op social media.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws