Ten Hag steekt loftrompet: 'Daarom heeft Ajax ook op zijn komst aangestuurd'

Ten Hag steekt loftrompet: 'Daarom heeft Ajax ook op zijn komst aangestuurd'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 09:50ma 30-11-2020 om 09:50

Erik ten Hag telt zijn zegeningen met Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax zorgde tegen FC Emmen voor de zeventiende keer in zijn carrière voor de openingstreffer in een Eredivisie-wedstrijd.

Klaassen, die op 35 competitiegoals staat, heeft geen verklaring voor de bijzondere statistiek. "Ik heb me ook weleens afgevraagd hoe dat kan, maar ik heb echt geen idee", laat hij weten aan De Telegraaf. Ten Hag noemt het een kwaliteit. "Natuurlijk heeft het met mentaliteit te maken", begint hij.

"De urgentie zien van een vroege goal, maar daarna komt de factor kwaliteit, want je moet dan wél op het juiste moment kunnen leveren. En dat deed Davy met de 0-1 en de prachtige assist bij de 0-2 van Zakaria Labyad. Dat is het verschil tussen een topspeler en een minder goede speler."

"Daarom hebben we ook op zijn komst aangestuurd", vervolgt Ten Hag. "In de hele as willen we dit type spelers hebben. Dan breng je die mentaliteit vanzelf in de groep. Die eist hij van zijn omgeving."

Klaassen voelt zich als een vis in het water in het Ajax-elftal. "Er is meer kwaliteit", stelt de international, die de laatste drie jaar bij Everton en Werder Bremen speelde. "En in de breedte zijn we sterker. Dat maakt het voor jonge jongens moeilijker om door te breken, maar degenen die dat doen, zijn dan ook écht goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws