Van de Kerkhof baalt van Schmidt: 'Ajax speelt toch ook elke wedstrijd zo?'

Van de Kerkhof baalt van Schmidt: 'Ajax speelt toch ook elke wedstrijd zo?'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 10:13ma 30-11-2020 om 10:13

Willy van de Kerkhof vindt het niet verstandig dat PSV-trainer Roger Schmidt zondagavond acht wijzigingen doorvoerde in zijn elftal. De Eindhovenaren wonnen alsnog van Sparta (1-0), maar de manier waarop kan het clubicoon niet bekoren.

Van de Kerkhof begrijpt niet dat het nodig was om zo veel spelers rust te geven. "Ik vind dat je met de beste opstelling moet spelen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Dat doet Ajax ook altijd. Een paar jaar geleden haalde Mark van Bommel tijdens een bekerwedstrijd tegen RKC ook zo'n truc uit en toen gingen we helemaal het schip in. Spelers moeten gemakkelijk drie wedstrijden in een week voetballen, daar moeten we niet moeilijk over doen."

PSV boekte uiteindelijk een moeizame overwinning. Donyell Malen benutte in twee instanties een strafschop en vervolgens liet Sparta na om op gelijke hoogte te komen. "Acht spelers wisselen is niet des PSV's", oordeelt Willy van de Kerkhof. "Dit soort opstellingen kun je niet maken naar je supporters toe. Ajax speelt toch ook iedere wedstrijd met het beste elftal? Ik heb op een gegeven moment darts gekeken, dat was leuker."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws