Als Ajax tegen dit soort gasten moet spelen, moeten ze echt in de aanval gaan

"Als Ajax tegen dit soort gasten moet spelen, moeten ze echt in de aanval gaan"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 17:15ma 30-11-2020 om 17:15

Marco van Basten adviseert Ajax om vol in de aanval te gaan tegen Liverpool. De (jonge) verdedigers van Jürgen Klopp laten hier en daar wat steken vallen en daar liggen kansen voor Ajax, denkt hij.

Vanwege de vele blessures speelt Liverpool met B-verdedigers, zoals de afgelopen wedstrijden. Die lieten zich tegen Atalanta Bergamo en Brighton & Hove Albion niet van hun sterkste kant zien. "Ze hebben nu een paar andere verdedigers. Die maken echt fouten. Als Ajax tegen dit soort gasten moet spelen, moeten ze echt in de aanval gaan. De verdediging is niet het sterkste punt van Liverpool", zegt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

Jan van Halst is het daarmee eens. Hij zag de verdedigers van Liverpool kwakkelen tegen Brighton. "Antony, Neres.. Daar liggen kansen, jongen. Moet je kijken, ze lopen zo door. Dit was de eerste helft, hè."

Ajax speelde zaterdag tegen FC Emmen, maar de wedstrijd tegen Liverpool is andere koek. "Ze speelden op zeventig procent, maar desondanks met veel diepgang en veel beweging. De spelers moesten de motivatie echt uit zichzelf halen, want weerstand kregen ze niet", zegt Van Halst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de wedstrijd?

Liverpool
20%
Gelijkspel
19%
Ajax
61%
(7551 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws