Droomloting in FA Cup: amateurploeg uit 8e divisie tegen Premier League-gigant

Droomloting in FA Cup: amateurploeg uit 8e divisie tegen Premier League-gigant

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 23:21ma 30-11-2020 om 23:21

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 00:26di 01-12-2020 om 00:26

Stuntclub Marine is door de spreekwoordelijke onschuldige hand beloond met een schitterend affiche in de 3e ronde van de FA Cup. De club uit de Northern Premier League, het 8e niveau in Engeland, mag het opnemen tegen Tottenham, de leider in de échte Premier League.

Marine is in de bijna 150-jarige geschiedenis van de FA Cup pas de tweede club uit de achtste divisie die het tot de derde ronde schopt en deed dat bovendien met het nodige drama. In de eerste ronde versloeg het Colchester, een vierdeklasser, na strafschoppen. In de tweede ronde rekende het af met vijfdeklasser Havant & Waterlooville, dankzij een doelpunt in de 120e minuut.

Nu moet Marine, dat zijn naam dankt aan de naam van het hotel waar de club eind negentiende eeuw werd opgericht, zichzelf wederom overtreffen. Tottenham wordt begin januari verwacht op Rossett Park, een stadion in de buurt van Liverpool dat plaats biedt aan iets meer dan 3.000 toeschouwers. 

"Dit is een beloning voor het winnen van zeven wedstrijden op rij. Het is een ongelooflijke loting voor ons", zegt Neil Young, de coach van Marine. "We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden. José (Mourinho, red.) stuurt doorgaans vrij sterke teams de wei in. We hebben zeven keer gewonnen om tot hier te komen. Dit is onze beloning."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws