Nijhuis en Jol over Maradona erende Messi: 'Wel bonje met controleurtje voor over'

Nijhuis en Jol over Maradona erende Messi: 'Wel bonje met controleurtje voor over'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 07:56di 01-12-2020 om 07:56

Lionel Messi bracht zondag een ode aan landgenoot Diego Maradona na zijn doelpunt voor FC Barcelona in het duel met Osasuna. De Argentijnse ster kreeg prompt een gele kaart, omdat hij zijn shirt uittrok. Bas Nijhuis en Dick Jol hadden vermoedelijk de andere kant opgekeken.

Nijhuis spreekt van een 'kippenvel-momentje. "Laten we zo'n gebaar dus alsjeblieft koesteren. Anderzijds: als scheidsrechter móet je in zo’n situatie die gele kaart trekken", zegt de Nederlandse toparbiter tegen het Algemeen Dagblad.

Volgens Nijhuis is het moeilijk om te bepalen waar je de grens trekt. Hij wijst op andere voetballers die een overleden vriend of vader eren via een opdruk op een ondershirt. "Ook daarvoor moet je als scheids geel trekken. Doe je dat niet bij Messi die Maradona eert, dan zeg je in feite dat de dood van de ene dierbare minder erg is dan de andere. En dat wil je natuurlijk ook niet." Toch had Nijhuis vermoedelijk geen geel gegeven aan Messi. "Ik vermoed dat er op dat moment spontaan een vlieg in mijn ogen zou zijn gevlogen. En dat ik na een minuutje wrijven dan niets gezien zou hebben."

Oud-scheidsrechter Dick Jol is nog stelliger. "Ik had Messi nooit geel gegeven. Nooit. Als je een beetje persoonlijkheid hebt als scheidsrechter, snap je dat je in zo'n uitzonderlijke situatie even de andere kant op moet kijken. Maar dat durven veel van die scheidsrechters niet joh, bang als ze zijn dat ze een negatieve beoordeling krijgen van hun baas, passend bij de angstcultuur die heerst bij UEFA en FIFA. Nou, ik had er wel wat bonje voor over gehad met zo'n controleurtje."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws