Ziyech prijst 'voorganger': 'Een wereldklasse speler, daar haal je inspiratie uit'

Ziyech prijst 'voorganger': 'Een wereldklasse speler, daar haal je inspiratie uit'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 09:38di 01-12-2020 om 09:38

Hakim Ziyech werd in zijn eerste maanden bij Chelsea al vergeleken met Eden Hazard. Volgens de voormalig Ajax-spelmaker is de Belgische dribbelaar een inspiratiebron.

"Eden is een wereldklasse speler", zegt Ziyech, geciteerd door onder meer The Daily Mirror. "Daar haal je altijd inspiratie uit. Ik kijk naar hoe hij speelt en vooral naar de details, hoe hij dingen doet. Ik kan veel van hem leren."

De Marokkaanse international was in zes Premier League-duels, waarvan vier als basisspeler, goed voor één goal en drie assists. Zijn creatieve inbreng wordt nu al geroemd in Londen. "Ik ben blij, ik voel me goed", stelt hij. "Ik voel me thuis en die dingen zijn het belangrijkste als je op het veld staat. Ik weet altijd waartoe ik in staat ben. Ik vertrouw altijd op mezelf, ik ben kalm in mijn hoofd. Peaceful. En al de andere dingen komen vanzelf."

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Tottenham Hotspur zondag doet Chelsea volop mee in de titelstrijd. Ziyech ziet The Blues als kanshebber. "Natuurlijk kunnen we meedoen. Je moet er altijd in geloven. Daar begint het mee. En wij geloven er ook in. Maar we moeten vooral heel hard blijven werken. En dan zien we wel waar ons dat brengt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws