'Arnesen zet in op nieuwe koers bij Feyenoord: breuk met Advocaat dreigt'

'Arnesen zet in op nieuwe koers bij Feyenoord: breuk met Advocaat dreigt'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 12:26di 01-12-2020 om 12:26

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 13:08di 01-12-2020 om 13:08

Feyenoord en Dick Advocaat stevenen af op een breuk na dit seizoen. Volgens Voetbal International lijkt technisch directeur Frank Arnesen een andere koers te willen varen in De Kuip. In zijn plannen is geen plaats voor de 73-jarige oefenmeester.

Advocaat, die al meer dan een jaar ongeslagen is in de Eredivisie, kondigde al aan dat Feyenoord zijn laatste club is, maar niet wanneer hij stopt. Zijn contract loopt na dit seizoen af en hij hoorde nog niets van Arnesen. VI concludeert dat er sprake is van een spanningsveld in Rotterdam-Zuid. Enige vorm van communicatie tussen de technische staf en de directie ontbreekt.

"Ik ken Dick al 25 jaar. Binnenkort gaan we zitten, dat zal in de winterstop zijn en dan zullen we tot een besluit komen dat voor Feyenoord het beste is", reageert Arnesen tegenover VI. Volgens het weekblad leeft bij Advocaat en zijn assistenten het gevoel dat het eerste elftal bewust met rust wordt gelaten tot volgend jaar. Dan lopen meerdere spelers uit hun contract en zal Feyenoord ook één of twee spelers moeten verkopen om zwarte cijfers te schrijven. Dat wordt als het moment gezien om door te pakken, maar de Kleine Generaal lijkt daar niet bij betrokken te worden.

"Het is bijna sneu voor Dick", zegt een ingewijde. "Hij presteert fantastisch, maar krijgt meer respect van de buitenwacht dan intern het geval is. Want wat heeft Arnesen nou voor hem gedaan? Niks." VI weet dat niet Advocaat, maar Dirk Kuyt wordt betrokken bij de plannen voor volgend jaar en aanschuift bij de scoutingsvergaderingen. De oud-spits heeft de belofte op zak ooit hoofdtrainer te worden van Feyenoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws