Arnesen zwaait Advocaat uit: Feyenoord mag blij en trots zijn

Arnesen zwaait Advocaat uit: "Feyenoord mag blij en trots zijn"

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 18:40di 01-12-2020 om 18:40

Feyenoord-directeur Frank Arnesen mag de komende tijd op zoek gaan naar een opvolger voor Dick Advocaat. De succestrainer zal aan het einde van dit seizoen afzwaaien, maakte Feyenoord dinsdag bekend via de officiële kanalen.

Volgens de clubkanalen heeft Arnesen 'niets dan lof en respect' voor Advocaat, met wie hij in de jaren negentig al samenwerkte bij PSV. "Dick is echt een geweldige persoonlijkheid en een zeer bevlogen trainer, die met zijn aanpak eigenlijk altijd het maximale uit een ploeg weet te halen", laat hij weten aan de clubsite. "Feyenoord mag blij en trots zijn dat hij ervoor heeft gekozen zijn lange en schitterende carrière als clubcoach bij ons af te willen sluiten."

Het nieuws dat beide partijen medio 2021 uit elkaar zouden gaan, kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Voetbal International meldde eerder op de dinsdag dat De Kleine Generaal – bezig aan een reeks van 24 ongeslagen Eredivisie-duels – door Arnesen niet werd uitgenodigd voor vergaderingen waarin het komende seizoen besproken werd. Advocaat heeft inmiddels aangekondigd dat hij na dit seizoen zal stoppen als clubtrainer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verstandig van Advocaat?

Ja
74%
Nee, hij kan nog prima een jaartje door
26%
(1480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws