Van der Vaart begrijpt Ajax-trainer Ten Hag: 'Voor dit niveau net iets te weinig'

Van der Vaart begrijpt Ajax-trainer Ten Hag: 'Voor dit niveau net iets te weinig'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 21:09di 01-12-2020 om 21:09

Rafael van der Vaart begrijpt de keuze van Ajax-trainer Erik ten Hag om Zakaria Labyad en Lassina Traoré niet in de basis te zetten tegen Liverpool. Edson Álvarez start op het middenveld, terwijl Dusan Tadic de rol als spits op zich gaat nemen.

"Dat snap ik wel. Labyad heeft het goed gedaan in de Nederlandse competitie, maar voor dit niveau is het iets te weinig denk ik. Bij Traoré net zo", vertelt Van der Vaart aan tafel bij Ziggo Sports. Hij begrijpt dat Ten Hag het vertrouwen geeft aan Tadic centraal voorin. "Hij heeft het altijd goed gedaan in de Champions League. Aan de buitenkant heb je ook snelheid nodig, je zal vaak op de counter moeten spelen. Het is fijn dat je er twee hebt lopen die ook diep kunnen gaan zonder bal."

Van der Vaart verwacht een zware wedstrijd voor Ajax op Anfield, vooral in de beginfase van het duel. "Ajax moet de eerste fase even doorkomen. Ik denk dat het in het begin even zoeken is. Als ze de controle hebben, kunnen ze vandaag gewoon winnen. Maar Liverpool heeft er drie voorin lopen… Blind is prima, Schuurs is prima, maar ze moeten niet alleen komen te lopen", sluit Van der Vaart af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws