Antony droomt hardop bij Ajax: 'Vlinders in mijn buik, het was iets emotioneels'

Antony droomt hardop bij Ajax: 'Vlinders in mijn buik, het was iets emotioneels'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 21:30di 01-12-2020 om 21:30

Antony hoopt in de toekomst de beste speler ter wereld te worden en speelt dinsdagavond met Ajax op Anfield tegen de Engelse grootmacht Liverpool. De Braziliaan droomde ervan om op Champions League-niveau te spelen en is blij dat het hem gelukt is.

Antony maakte afgelopen zomer de overstap naar Amsterdam en paste zich razendsnel aan in Nederland. De onderhandelingen met Ajax namen aardig wat tijd in beslag, geeft hij toe. "Man, het heeft even geduurd", vertelt Antony in een openhartig interview met The Guardian. "Toen ik voor Ajax tekende, was het vroeg in de morgen. Ik belde mijn broer en we praatten over het sluiten van de deal. Toen dacht ik al na over het spelen in de Champions League."

Antony geeft aan dat het niet alleen zijn droom was om in deze topcompetitie te spelen, maar ook die van zijn familie. "Vorig jaar keek ik er nog naar, nu speel ik er en maak ik doelpunten. Het geeft me vlinders in mijn buik, het was iets emotioneels voor mij. Vooral als je mag spelen tegen spelers als Alisson Roberto Firmino en Fabinho", doelt de Ajax-aanvaller op zijn landgenoten bij Liverpool. "Dat is een eer."

De Braziliaan van Ajax droomt ervan om in de toekomst de beste speler van de wereld te worden. "Ik wil een kampioen worden, historie schrijven en groeien als voetballer", geeft hij aan. "Een voorbeeld zijn op het veld. En misschien, in de toekomst, de strijd aangaan om gekozen te worden tot beste voetballer ter wereld."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws