Schuurs komt goed weg tegen Liverpool: 'Dit had een rode kaart moeten zijn'

Schuurs komt goed weg tegen Liverpool: 'Dit had een rode kaart moeten zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 21:59di 01-12-2020 om 21:59

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 22:03di 01-12-2020 om 22:03

Rafael van der Vaart heeft genoten van de eerste helft tussen Ajax en Liverpool. Vooral Perr Schuurs en Ryan Gravenberch maken indruk op de analist, die wel stelt dat Schuurs er met een rode kaart af had gemoeten.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik geniet wel. Ze spelen tegen zó'n goede ploeg", geeft Van der Vaart aan bij Ziggo Sport. Vooral Schuurs maakt vooralsnog een uitstekende indruk. "Schuurs is echt heel goed in de eerste helft. Eigenlijk allemaal wel. Ajax heeft toch een paar goede mogelijkheden gehad."

De ontwikkeling van de jonge Ajax-verdediger verloopt stormachtig, ziet Van der Vaart, die hem vergelijkt met Matthijs de Ligt. "Er zit meer pit in. Hij gebruikt zijn lichaam goed, ik kan er echt van genieten. Die jongen speelde niet zo lang geleden nog bij Fortuna Sittard." Vooral in de directe duel met de Liverpool-aanvallers houdt hij zich uitstekend staande. "Dat deed Matthijs de Ligt ook vaak in de Champions League, zo één op één. Ik zie dat weinig verdedigers doen."

Schuurs kwam echter wel goed weg, toen hij Sadio Mané neerlegde op weg naar het Ajax-doel. "Dit had een rode kaart moeten zijn. Het is jeugdigheid, dat je dat risico neemt." Een andere jongeling, Gravenberch, doet het ook goed. Van der Vaart houdt het kort. "Gravenberch, jeetje mina zeg..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws