Wijnaldum: 'Ik denk dat wij daarom hebben gewonnen van heel goed Ajax'

Wijnaldum: 'Ik denk dat wij daarom hebben gewonnen van heel goed Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 07:37wo 02-12-2020 om 07:37

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum neemt zijn petje af voor Ajax na het Champions League-duel op Anfield. Volgens de Nederlandse middenvelder gaf de volwassenheid van The Reds uiteindelijk de doorslag.

Wijnaldum spreekt van een zware wedstrijd. "Het was heel zwaar, maar dat wisten we natuurlijk van tevoren, dat Ajax een goed voetballend team heeft. We wisten dat het heel moeilijk en zwaar zou worden, ook als je ziet hoeveel wedstrijden we spelen, dan is een wedstrijd tegen Ajax geen makkelijke", zegt de Oranje-international bij SBS. "Maar dat maakt het extra lekker dat we toch hebben gewonnen."

"Ik denk dat ze twee heel goede wedstrijden hebben gespeeld, maar je ziet dat wij heel volwassen zijn. Daarom hebben we denk ik gewonnen", vervolgt Wijnaldum. "In de Premier League kom je altijd zulke wedstrijden tegen, dan moet je heel volwassen zijn om de wedstrijd te winnen, ook als je niet goed speelt. Dat hebben wij twee keer tegen Ajax gehad. We creërden vandaag wel meer kansen dan in Amsterdam, maar ik denk dat Ajax het over twee wedstrijden heel goed gedaan heeft."

Waar veel Liverpool-spelers in de lappenmand zitten, speelde de dertigjarige Wijnaldum weer een volledige wedstrijd. "Ik heb eigenlijk niks te klagen, ik ben gezegend dat ik fit blijf in deze periode. Ik hoop dat het ik het tot het einde van het seizoen kan volhouden. Dat gaat heel moeilijk worden, maar ik heb er wel vertrouwen in", aldus de middenvelder, die al complimenten kreeg van manager Jürgen Klopp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws