Kieft onder de indruk bij Ajax: 'Het wordt echt een topspeler, kan niet anders'

Kieft onder de indruk bij Ajax: 'Het wordt echt een topspeler, kan niet anders'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 07:55wo 02-12-2020 om 07:55

Wim Kieft sluit niet uit dat Ryan Gravenberch volgende zomer al basisspeler is van het Nederlands elftal op het EK. De analist ziet de achttienjarige middenvelder van Ajax grote stappen maken in zijn ontwikkeling.

"Gravenberch kwam er vorig jaar een beetje bij, maar toen had hij heel vaak nog moeite in de kleine ruimtes. Zijn handelingssnelheid was net te laag. Door te spelen en als je heel goed bent, pak je dat heel snel op. Hij is nog maar achttien jaar, maar hoe hij zich uit situaties draait...", vertelt Kieft bij SBS na het Champions League-duel van Ajax bij Liverpool (1-0).

De oud-spits denkt dat er kansen liggen voor Gravenberch in Oranje. "Ik vind hem veel beter dan Klaassen en De Roon. Hij beheerst eigenlijk alles. Hij is technisch heel goed, maar fysiek kan hij het ook aan. En hij heeft vertrouwen aan de bal, vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. Het wordt echt een topspeler, dat kan niet anders."

Daar is Johan Derksen het mee eens. "Je zag laatst dat Klaassen eruit werd gelopen in Oranje. Dat gebeurt Gravenberch niet. Klaassen realiseert zich niet dat voor een plek in het Nederlands elftal Gravenberch misschien wel zijn grootste concurrent is. Die is in alle facetten beter."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Gravenberch de potentie de absolute top te halen?

Ja
86%
Nee
14%
(3845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws