Van Persie: 'Maradona zei: 'Robbie, je hebt mijn linkerbeen' en gaf er een kus op'

Van Persie: 'Maradona zei: 'Robbie, je hebt mijn linkerbeen' en gaf er een kus op'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 09:52wo 02-12-2020 om 09:52

Robin van Persie bewaart goede herinneringen aan zijn ontmoetingen met Diego Maradona. Het overlijden van de Argentijnse voetballegende (60) zorgde ook bij de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal voor een schok.

'Als jonge speler werd ik door Maradona getriggerd en dat is nooit meer verdwenen. Hij was als voetballer en als mens uniek. In alle opzichten was hij extreem, met zijn spel en met zijn persoonlijkheid', schrijft Van Persie in zijn column in De Telegraaf. 'Ja, hij heeft fouten gemaakt in zijn leven. Maar wie niet? Hebben de mensen die erover beginnen nooit fouten in hun leven gemaakt?

De voormalig aanvaller van Feyenoord ontmoette Maradona twee keer. De eerste keer was tijdens een vakantie in Dubai, waar de Argentijn destijds trainer was van Al-Wahda. 'Robbie, Robbie!, riep hij. Hij liep op me af, gaf me een kus, omhelsde me en zei hoe mooi hij het vond. Daardoor viel bij mij meteen heel veel spanning weg. Via zijn tolk begon hij een prachtig gesprek. Hij begon over mijn linkerbeen. Robbie, jij hebt mijn linkerbeen. Wij hebben allebei een speciaal linkerbeen. Hij pakte mijn linkerbeen ook beet en gaf daar een kus op.'

Van Persie was onder de indruk van de warmte van Maradona. 'Ik zei dat ik me niet wilde opdringen en dat ik ook geen shirt of zo van hem hoefde. 'Maar je zou me blij maken als we 30 seconden samen kunnen hooghouden met de bal', zei ik. Vond-ie prachtig. Gelukkig ging alles goed, ik deed nog een paar leuke trucs, die goed gingen en hij deed ze ook', aldus de oud-international, die alsnog een gesigneerd shirt kreeg.

Twee jaar later stond Maradona plots op de training van Manchester United, 'waar iedereen opeens veel meer zijn best ging doen'. 'We kregen allemaal een high five en Maradona richtte meteen het woord weer tegen mij: Hé Robbie…'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws