Update: Ultee blij met vertrouwen van Fortuna Sittard, Alflen wordt assistent

Update: Ultee blij met vertrouwen van Fortuna Sittard, Alflen wordt assistent

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 10:07wo 02-12-2020 om 10:07

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 14:14wo 02-12-2020 om 14:14

Fortuna Sittard heeft de knoop doorgehakt, meldt Voetbal International woensdagochtend. Interim-trainer Sjors Ultee blijft voorlopig de eindverantwoordelijke bij de Limburgers.

Ultee was vorig seizoen al de hoofdtrainer, maar werd assistent van Kevin Hofland nadat die zijn trainersdiploma's had gehaald. Diezelfde Hofland werd echter na acht wedstrijden al bedankt voor bewezen diensten, waarna Ultee het stokje tijdelijk weer overnam. Fortuna zocht in de tussentijd naar een nieuwe hoofdtrainer en verkende vooral de Duitse markt: Alexander Zorniger, Tayfun Korkut en Bernd Hollerbach hapten echter niet toe.

En dus krijgt Ultee het vertrouwen van de clubleiding én van de Turkse eigenaar Isitan Gün. Volgens Voetbal International is men overtuigd geraakt 'door de werkwijze en het spel van de afgelopen weken' en is ook de spelersgroep positief. De 33-jarige Utrechter fungeerde tot voor kort ook als technisch manager, maar zal zich nu louter richten op het hoofdtrainerschap. Naar verluidt mag hij zelfs een eigen assistent aanstellen: de naam van voormalig FC Utrecht- en Helmond Sport-trainer Rob Alflen wordt genoemd.

Fortuna verloor tijdens de laatste twee speelrondes van Feyenoord en Vitesse. Zaterdag mag men tegen Willem II proberen om alsnog de eerste zege van het seizoen te boeken.

Update: Sjors Ultee is blij dat hij het vertrouwen krijgt bij Fortuna Sittard. Hij tekende woensdag een contract voor anderhalf seizoen. "Ik ben er heel erg trots op dat de club in mij de geschikte kandidaat ziet voor deze klus. Het is een prachtige uitdaging. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat en ga er alles aan doen om samen met hen en de stafleden iets moois neer te zetten", zegt de 33-jarige trainer op de clubsite.

Rob Alflen gaat als assistent aan de slag van Ultee. Sjoerd Ars is blij dat er nu duidelijkheid is. "We hebben de afgelopen periode gebruikt om te kijken welke kandidaat het beste aansloot op het door ons geschetste profiel en de samenstelling van de huidige selectie. Het was een lang proces en uiteindelijk hebben we een wel overwogen keuze gemaakt. Daarbij heeft Sjors ons de afgelopen weken overtuigd van zijn kwaliteiten als hoofdtrainer en hebben we mede daardoor veel vertrouwen in hem."

Ultee begon als jeugdtrainer bij FC Utrecht. Het was Alflen die hem toevoegde aan de technische staf van de hoofdmacht van de Domstedelingen. Via FC Twente en Helmond Sport, waar hij eveneens assistent was van Alflen, streek Ultee in 2019 neer in Sittard. Daar was hij de afgelopen maanden technisch manager.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Houdt Ultee Fortuna Sittard in de Eredivisie?

Ja
43%
Nee
57%
(536 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws