Van Bommel over botsing met Van Gaal: 'We stonden met de hoofden tegen elkaar'

Van Bommel over botsing met Van Gaal: 'We stonden met de hoofden tegen elkaar'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:15wo 02-12-2020 om 13:15

Mark van Bommel kwam in het seizoen 2010/2011 in botsing met Louis van Gaal bij Bayern München. De emoties liepen daarbij hoog op, vertelt de voormalig middenvelder van onder meer Der Rekordmeister.

"We stonden bijna met onze hoofden tegen elkaar en schreeuwden", vertelt Van Bommel over de aanvaring met de toenmalig Bayern-trainer in de podcast van BILD. Het bleek het laatste seizoen van Van Gaal in München. In april 2011 werd hij door Bayern ontslagen.

Van Bommel werkte ook samen met Jürgen Klinsmann, die in het seizoen 2008/2009 aan het roer stond bij de Duitse topclub. "We hadden toen een trainer nodig die precies aangaf wat er moest gebeuren. En dat was niet het geval met Klinsmann. We hebben daar eigenlijk een seizoen verloren." Dat het niet zou werken met Klinsmann werd hem al snel duidelijk. "Aan het einde van de voorbereiding al."

De voormalig coach van PSV vertelt ook dat hij in de toekomst zelf in de Bundesliga aan de slag hoopt te kunnen. "Ik denk dat deze competitie bij mij past."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws