Amsterdammer Tissoudali ontketend: 'Misschien wel de beste in de competitie'

Amsterdammer Tissoudali ontketend: 'Misschien wel de beste in de competitie'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 16:58wo 02-12-2020 om 16:58

Tarik Tissoudali speelde in Nederland met wisselend succes voor Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap en streek in 2018 in Antwerpen neer. De 27-jarige Amsterdammer is dit seizoen een sensatie in de Belgische Jupiler Pro League.

Promovendus Beerschot staat verrassend bovenaan en Tissoudali heeft met zeven goals en vijf assists een groot aandeel in die sensationele prestaties. "Puur instinctief is Tarik misschien wel de beste speler in onze competitie", zegt ploeggenoot Frédéric Frans in gesprek met Het Laatste Nieuws. De vleugelaanvaller vormt samen met scherpschutter Raphael Holzhauser een gevreesd duo. "Zijn onvoorspelbaarheid is een enorme troef. Tarik is nu meer dan een flitsenvoetballer, hij koppelt dat aan efficiëntie. Verder bracht hij meer diepgang in zijn spel."

Huidig Jong AZ-trainer Michel Vonk liet Tissoudali ooit bij Telstar debuteren in het betaald voetbal. "We hadden snel door dat Tarik een begenadigde voetballer is", laat hij weten. "Hij had wel hulp nodig om de stap naar prof te zetten, om meer functioneel te spelen wanneer hij een actie moet inzetten, en wanneer hij de bal moet gunnen aan iemand die beter staat."

Het heeft er overigens alle schijn van dat Tissoudali na dit seizoen een mooie stap kan maken. Zijn contract bij Beerschot loopt binnenkort af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws