VI: Siem de Jong keert terug in Nederland en tekent bij Heerenveen

VI: Siem de Jong keert terug in Nederland en tekent bij Heerenveen

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 17:37wo 02-12-2020 om 17:37

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 17:47wo 02-12-2020 om 17:47

Siem de Jong speelt de rest van dit seizoen voor SC Heerenveen. Volgens Voetbal International hebben de Friezen een akkoord bereikt met de aanvallende middenvelder en wordt hij snel gepresenteerd.

De Jong zit zonder contract nadat hij onlangs vertrok bij FC Cincinnati. Hij kan daardoor transfervrij aansluiten bij Heerenveen. Afgelopen week sijpelden er al berichten door dat de Friezen zich graag wilden versterken met de 31-jarige De Jong en inmiddels zijn beide partijen tot een akkoord gekomen. De Leeuwarder Courant weet te melden dat de voormalig Ajacied waarschijnlijk voor anderhalf jaar gaat tekenen in het Abe Lenstra Stadion.

De verwachting is dat De Jong vrijdag gepresenteerd zal worden door de club van trainer Johnny Jansen, die met de komst van de aanvaller annex middenvelder in één klap veel meer ervaring in zijn team heeft. De Achterhoeker speelde voordat hij in Amerika actief was bij Ajax, Sydney FC, PSV en Newcastle United.

De Jong, die zes interlands achter zijn naam heeft staan en vooral in zijn eerste periode bij Ajax een sleutelspeler werd in het elftal van de Amsterdammers, zal tijd nodig hebben om wedstrijdfit te worden. Zijn laatste wedstrijd was op 2 november van dit jaar, toen hij namens Cincinnati tegen Inter Miami speelde. In dat duel deed hij ruim twintig minuten mee. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws