Van der Vaart: 'Waanzinnig, die gaat straks voor 50 of 60 miljoen weg bij Ajax'

Van der Vaart: 'Waanzinnig, die gaat straks voor 50 of 60 miljoen weg bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 22:18wo 02-12-2020 om 22:18

Ryan Gravenberch kan voorlopig niet meer stuk bij Rafael van der Vaart. Werd hij bij de Champions League-ouverture van Ajax tegen Liverpool nog 'doodziek' van het vertragende speler van de achttienjarige middenvelder, nu gelooft Van der Vaart zijn ogen niet.

"Jeet­je mina, zeg", stamelde Van der Vaart in de studio van Ziggo Sport. Gravenberch was nauwelijks op een fout te betrappen en was zowel met als zonder bal goud waard voor Ajax. Vooral in de eerste helft raakte Van der Vaart onder de indruk. "Hij had heel veel goede momenten. De tweede helft was het een beetje moeizaam.

"Maar deze jongen ontwikkelt zich waanzinnig", vervolgt de 109-voudig international. "Hij gaat straks ook voor vijftig of zestig miljoen euro weg. Hij is zó groot en sterk. Hij speelt ook wat directer en zet op de juiste momenten zijn dribbels in. Dat is echt geweldig om te zien. Als je zo jong bent en al zoveel kracht hebt, dat zegt wel wat."

Ziggo-presentator Jack van Gelder merkt op dat Gravenberch in de gaten wordt gehouden door de grootste clubs. "Ik kan me voorstellen dat als Jürgen Klopp vandaag zit te kijken dat hij denkt: dat is er eentje voor ons", aldus Van Gelder. "Zijn zaakwaarnemer is Mino Raiola", reageert Van der Vaart. "Ik ken Mino een beetje en dan gaat hij vaak naar een Italiaanse ploeg. Dat zou ik zonde vinden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws