Solskjaer onder vuur in Engelse pers: 'Waarom valt Van de Beek niet in?'

Solskjaer onder vuur in Engelse pers: 'Waarom valt Van de Beek niet in?'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 00:30do 03-12-2020 om 00:30

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer ligt onder vuur in Engeland. In de verloren Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain (1-3) greep de Noor niét in toen Fred nadrukkelijk flirtte met een rode kaart. Donny van de Beek bleef daardoor lang op de bank.

Fred gaf in de eerste helft PSG-middenvelder Leandro Paredes een kopstoot. Om onbegrijpelijke redenen besloot scheidsrechter Daniele Orsato na een VAR-interventie een gele kaart te geven. Even later ontsnapte de Braziliaanse middenvelder aan zijn tweede gele kaart, waarna het in de zeventigste minuut alsnog misging. "Ik heb hem in de rust gezegd om slim te zijn", verklaarde Solskjaer na rust. "Er was geen reden om hem te wisselen."

De kritische media in Engeland denken daar compleet anders over: het besluit van Solskjaer om Fred niet van het veld te halen voor zijn rode kaart, kan rekenen op veel kritiek. 'Man Utd boss Ole Gunnar Solskjaer made awful decision in PSG Champions League defeat', kopt The Express.

'Het besluit van Solskjaer om Fred niet te wisselen in de rust, bleek fataal. De rode kaart van Fred kón niet uitblijven. Dat hij twee keer ontsnapte was al een wonder, maar driemaal was scheepsrecht. Solskjaer had moeten ingrijpen bij de gefrustreerde Braziliaan, helemaal in de wetenschap dat Van de Beek en Pogba op de bank zaten. Solskjaer had dus gewoon wisselmogelijkheden, dus waarom vielen zij niet in? Uiteindelijk betaalde hij er een hoge prijs voor.'

'Ole Gunnar Solskjaer had voor scheidsrechter moeten spelen en Fred eraf moeten halen', vindt The Telegraph. Ook tabloid The Sun denkt er zo over. 'Het geluk van Solskjaer raakt op', luidt de conclusie. 'Van de Beek, Pogba en Matic liepen zich warm, maar geen van allen mocht van Solskjaer invallen voor Fred', schrijft The Manchester Evening News. En The Independent: 'Zelfs bij een 1-1 tussenstand en met Van de Beek en Pogba op de bank, hield Solskjaer zijn kruit droog. Daardoor kon er een streep door een mogelijke United-comeback.'

In de studio van BT Sport haalde Michael Owen, oud-spits van onder meer Liverpool, Real Madrid en Manchester United, hard uit naar Fred. "Alleen maar fouten", wijst hij met de beschuldigende vinger naar Fred en Solskjaer. "Kom op, je bent een volwassen man. Waarom breng je je team zo in gevaar? Als ik Freds manager was, zou hij niet meer spelen. Het is echt zielig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws