Ten Hag: 'Hij is geen tovenaar, je kan niet in zes weken tijd wonderen verwachten'

Ten Hag: 'Hij is geen tovenaar, je kan niet in zes weken tijd wonderen verwachten'

03-12-2020 12:44 Laatste update: 12:51
37

René Hake verdient een eerlijke kans als trainer van FC Utrecht. Dat stelt Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International. Hake is voorlopig de opvolger van John van den Brom.

FC Utrecht maakte vorige week bekend dat Hake in elk geval tot het einde van 2020 de kans krijgt om zichzelf te bewijzen. Ten Hag houdt de situatie in Stadion Galgenwaard in de gaten: niet alleen vanwege zijn verleden als Utrecht-trainer, ook door zijn vriendschap met Hake.

"Ik hoop dat FC Utrecht geduld heeft", zegt Ten Hag tegen VI. "Kijk, als hoofdtrainer moet je gewoon leveren. Moeilijk programma of niet. Maar mensen als Frans van Seumeren, Jordy Zuidam en de raad van commissarissen moeten door bepaalde zaken heen kunnen kijken. Ze moeten kijken naar wat hij levert en wat daaruit nog kan voortgroeien."

"Ik denk dat hij het schip vlot kan trekken", aldus de Ajax-trainer. Sinds Hake voor de groep staat, pakte FC Utrecht twee punten tegen Ajax (0-3), PEC Zwolle (1-1) en Feyenoord (1-1). "René is goed, maar ook geen tovenaar. Je kan niet in zes weken tijd wonderen verwachten. Utrecht moet hem wel een eerlijke kans geven."