Armoedig Feyenoord gaat kopje onder in De Kuip en móet winnen in Oostenrijk

03-12-2020 20:47
139

Feyenoord moet in de laatste groepswedstrijd van de Europa League alle zeilen bijzetten om door te gaan naar de volgende ronde. De door blessures geteisterde ploeg verloor in De Kuip met 0-2 van Dinamo Zagreb en móet volgende week winnen van Wolfsberger AC.

Gewapend met zelfvertrouwen na de wedstrijden tegen CSKA Moskou (3-1 winst en 0-0 remise) ging Feyenoord het thuisduel met Zagreb aan. Dat moest de ploeg van Dick Advocaat echter wel doen zonder Nicolai Jörgensen, die vorige week in Moskou rood pakte. Daardoor mocht Luciano Narsingh opdraven als gelegenheidsspits. Tyrell Malacia was wel weer terug.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden wist Feyenoord geen vuist te maken tegen de Kroaten. Beide ploegen creërden geen kansen en droegen niet bepaald bij aan spektakel. Toen ook de verdwaalde Bryan Linssen na een half uur geblesseerd moest afhaken, zag het er nog slechter uit voor Feyenoord.

Het hootepunt uit de eerste helft gebeurde vlak voor rust. Nadat Uros Spajic werd behandeld aan een hoofdwond kwam Dinamo op voorsprong in De Kuip. Feyenoord stond met tien en kwam achterin een man tekort, waardoor het helemaal open lag. Orkun Kökcü schopte vervolgens een tegenstander neer en gaf daarmee een penalty weg. Die werd benut: 0-1. Tot overmaat van ramp kon Spajic niet verder. Eric Botteghin verving hem.

Vlak nadat Malacia en Lutsharel Geertruida geel hadden gekregen werd het een mission impossible voor Feyenoord. Uit de kluts schoot Lovro Majer de tweede voor Zagreb binnen, waardoor het duel min of meer gespeeld was. Met nog veertig minuten te gaan probeerde Feyenoord het wel, maar telkens stuitte de ploeg op een blauwe muur. De grootste kans was een kwartier voor tijd voor Bannis, die vlak voor het doel de bal miste. Het tegenhouden bleek voor Zagreb een koud kunstje.

Met nog twee wedstrijden te gaan zag het er rooskleurig uit voor Feyenoord, zeker na de wedstrijden tegen CSKA. Maar de realiteit is dat de Rotterdammers op de rand van uitschakeling staan, al hebben ze het ook weer in eigen hand. Feyenoord moet volgende week winnen in Oostenrijk, Wolfsberger heeft aan een punt genoeg. De Oostenrijkers wonnen eind oktober met 1-4 in De Kuip.