'Eigenaardige' Dest nu al belangrijk bij Barça: 'Bij Ajax nog tweede keus geweest'

'Eigenaardige' Dest nu al belangrijk bij Barça: 'Bij Ajax nog tweede keus geweest'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 20:32do 03-12-2020 om 20:32

Sergiño Dest heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast bij FC Barcelona. Spaanse media schrijven zelfs dat de Catalanen eindelijk een opvolger hebben gevonden voor Dani Alves. Als hij nog bij Ajax had gespeeld, was Dest echter wisselspeler geweest.

Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. "Als je naar Ajax kijkt (tegen Liverpool, red.) en je ziet Mazraoui zo goed spelen. En dat doet hij eigenlijk al het hele seizoen. Dan denk ik dat als Dest nog in Amsterdam had gelopen, dat hij tweede keus was geweest achter Mazraoui. Daar leek het ook op, toen die interesse van Barcelona nog niet zo concreet was", zegt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Maar Dest doet het ontzettend goed bij Barcelona", vervolgt Jansen. "Hij past zich snel aan en dat past ook wel bij zijn karakter. Hij was altijd een beetje eigenaardig, stoïcijns. Hij ging altijd zijn eigen weg. Ik vind het wel bijzonder dat hij daar wordt neergezet en meteen begint te draaien. Niemand heeft het over aanpassingstijd."

Jansen wijst op het officieuze debuut van Dest voor Ajax tijdens een trainingskamp in Oostenrijk. "Hij kwam na vijf minuten door over links en ging achter z'n standbeen een voorzet geven. Terwijl hij toch met de grote jongens van Ajax 1 speelde, zoals Tadic. Hij had daar lak aan. Dat zie je nu terug aan de flair waarmee hij bij Barcelona speelt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws