PSV is door knappe zege op Granada en verlies van PAOK door in Europa League

PSV is door knappe zege op Granada en verlies van PAOK door in Europa League

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 22:52do 03-12-2020 om 22:52

PSV heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Roger Schmidt won zelf knap bij Granada en zag PAOK Saloniki op Cyprus verliezen van Omonia Nicosia. Met nog één wedstrijd te gaan kan PSV niet meer worden ingehaald.

Door de forse nederlaag in Griekenland bij PAOK Saloniki bracht PSV zichzelf in een lastig parket, maar na de overwinning van vorige week was ineens weer alles mogelijk. Dat trainer Roger Schmidt het treffen in Spanje zeer serieus nam bleek wel uit het feit dat hij zondag tegen Sparta maar liefst acht basisspelers rust gaf. Mario Götze was er daar een van, hij deed in Spanje voor het eerst sinds weken weer mee. De teleurstellende Eran Zahavi werd door Schmidt buiten de basis gelaten. Voor hem speelde Noni Madueke.

De gok van Schmidt pakte goed uit. De spelers van PSV oogden fris en fruitig in Spanje en waren de gehele eerste helft de bovenliggende partij, dat is in deze Europa League-campagne wel eens anders geweest. Granada, koploper in Groep E, kwam er niet aan te pas en kon het zelfs even niet meer belopen. Het duurde echter even voor PSV daarvan wist te profiteren.

De grootste kans was van Malen na twintig minuten, hij schoot maar net naast. Maar na meerdere dreigende momenten voor het Spaanse doel werd na 38 minuten de trekker overgehaald. Een goed uitgespeelde teamgoal werd afgerond door Malen, na een goede steekpass van Olivier Boscagli en dito voorzet van Philipp Max. Malen hoefde alleen maar binnen te tikken.

Ook na de rust was PSV de betere partij en had het via Denzel Dumfries op 0-2 moeten komen. De captain zag een hard schot van dichtbij worden gekeerd, na een strak balletje van Götze. Daarna volgde een lastige fase voor PSV waarin Granada sterker werd en het initiatief overnam. PSV kwam goed weg na enkele hachelijke momenten voor het doel van Yvon Mvogo, die tot zijn grote opluchting geen penalty tegen kreeg na een duel met spits Roberto Soldado.

De druk van Granada bleef aanhouden tot het laatste moment. PSV durfde niet meer naar voren te gaan en nam het zekere voor het onzekere door alles achterin dicht te gooien. De Spanjaarden probeerden met fysiek werk en wat theater de 1-1 te forceren. Tot het laatste moment bleef het spannend, maar PSV wist de poorten tot de 96e minuut gesloten te houden. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws