Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

PSV op rapport: vijfmaal 7, nul onvoldoendes in sterkste wedstrijd van het seizoen

PSV op rapport: vijfmaal 7, nul onvoldoendes in sterkste wedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 22:53do 03-12-2020 om 22:53

PSV speelde donderdagavond zijn belangrijkste en misschien ook zijn beste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Granada werd er met 0-1 gewonnen, waardoor PSV door is in de Europa League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Yvon Mvogo – 6: Hij zag één kopbal van Yangel Herrera naast zich op de paal eindigen en hoefde verder letterlijk niets te doen in de eerste helft. Na rust werd het iets drukker: één keer werd hij uit de brand geholpen door collega Dumfries, één keer verwerkte hij een gevaarlijke poging van diezelfde Herrera tot corner.

Denzel Dumfries – 6,5: Als PSV gevaar stichtte, deed het dat een stuk vaker over links dan over rechts. Dumfries was dus – met name in de eerste helft – minder dwingend in aanvallend opzicht dan gewoonlijk. Na een klein uurtje spelen redde hij PSV bij het eerste hachelijke moment voor de neus van Mvogo.

Jordan Teze – 7: Kwam verdedigend niet in de problemen – ook niet tegen de oude vos Roberto Soldado – en leverde af en toe bruikbare bijdragen in de opbouw. Teze had één keer mazzel dat een verloren kopduel met Darwin Machís geen doelpunt opleverde, maar blijft zich keurig staande houden op dit niveau.

Olivier Boscagli – 7,5: Hij begon slordig, maar stal vlak voor rust opeens de show: met een magistrale steekbal op collega Max leidde hij de 0-1 van Malen aan. De Fransman tankte zichtbaar vertrouwen en pakte uit met nog een paar fijne passes.

Philipp Max – 6,5: PSV had al heel snel gezien waar de zwakke plek van Granada lag: rechts achterin. Max kon dus naar hartenlust opstomen. De linksback deed daar lange tijd teleurstellend weinig mee en ging ook veel te nonchalant om met de vrije trap die PSV op de rand van de zestien meter kreeg. Vlak voor rust was daar echter de die panklare voorzet op Donyell Malen: 0-1!

Mario Götze – 7: Hij zit nog altijd niet op honderd procent van zijn mogelijkheden, lijkt het. Maar als hij eenmaal de bal heeft... Briljant in zijn eenvoud, de controles van Götze. Eén smetje: zijn gele kaart na een wel heel ongecontroleerde tackle.

Ibrahim Sangaré – 7: Eén keer kregen de Andalusiërs hem omver: nadat hij bij een kopduel in de sandwich belandde, ging Sangaré naar de grond. Verder bleef de krachtpatser uit Ivoorkust fier overeind. Hij had in balbezit niet veel bijdragen, maar was een meer dan nuttige hulp voor zijn verdedigers.

Pablo Rosario – 7: De stille kracht van PSV. Duelleren, onderscheppen, maar ook de meeste ballen naar iemand van dezelfde kleur spelen. Na het uitvallen van Dumfries, nam Rosario de aanvoerdersband over: daar had hij een stuk minder last van dan vorig seizoen.

Cody Gakpo – 7,5: PSV liet hem deze week bijtekenen tot 2025, Gakpo liet zien waarom zijn club zuinig op hem is. De vleugelaanvaller oogde messcherp en energiek. Hoelang zal het nog duren voordat hij voor het eerst bij Oranje wordt gehaald?

Noni Madueke – 5,5: Hij werd geplaagd door fysieke ongemakken, kon daardoor zijn stempel niet drukken en moest nog voor rust de strijd staken. Het is voor PSV te hopen dat de schade meevalt bij dé revelatie van dit seizoen.

Donyell Malen – 7: Zijn spitseninstinct is weer helemaal terug na een lange periode van inactiviteit. Malen bewees het al tegen PAOK Saloniki en bevestigde dit in Granada. Naar de eerste paal, doelpunt, matchwinner!

Invallers:

Eran Zahavi – 5,5: Dé dissonant van de voorbije weken was zijn basisplek verloren, maar moest voor rust alweer aan de bak, na het wegvallen van Madueke. Hij had één keer pech met een prima uitgevoerde omhaal, die in de handen van doelman Rui Silva eindigde. We kunnen echter niet spreken van een succesvolle sollicitatie naar een basisplek, temeer omdat hij zelf ook geblesseerd uitviel.

Timo Baumgartl – 6: Kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen, als vervanger van Dumfries. De Duitser flirtte één keer met een strafschop tegen, maar gaf verder niets weg tijdens de slotfase.

Jorrit Hendrix – x: Viel kort voor tijd in voor Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws