Napoli-kamp lovend over AZ: 'Die hebben echt nog een grote toekomst voor zich'

Napoli-kamp lovend over AZ: 'Die hebben echt nog een grote toekomst voor zich'

04-12-2020 07:27 Laatste update: 10:07
27

Dries Mertens was na afloop van AZ-Napoli (1-1) lovend over de spelopvatting van de Alkmaarders. De spits van de Italianen zag dat zijn ploeg het zeer lastig had in het AFAS-Stadion.

De Belg zette Napoli al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar vond eigenlijk dat AZ het verdiende om te winnen. "Als je alleen de kansen bekijkt ging het gelijk op, maar als je naar het spel kijkt had AZ het verdiend om te winnen", vertelde Mertens na afloop aan RTL 7.

De kleine aanvalsleider was na afloop onder de indruk van de ploeg van Arne Slot. "Een hele leuke ploeg, met hele leuke spelers. Ze weten wat ze doen en weten waar ze naar toe willen. Het is echt een heel leuk team, met jonge jongens die echt nog een hele grote toekomst voor zich hebben."

Mertens baalde dat zijn ploeg niet wist te winnen in Alkmaar. "Dan hadden we volgende week iets meer rust in de wedstrijd gehad", vertelde de maker van de 0-1. "Was makkelijker geweest, had het seizoen lichter gemaakt. Nu moet je volgende week weer aan de bak." Napoli neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen Real Sociedad. De Napolitanen hebben aan de punt genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.